Sayfalar

Das kunstseidene Mädchen (1960)



Kitap : Yalancı İpek Kız
Yazar : Irmgard Keun
Yayınevi : İletişim Yayınları
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :164
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
.
Book: The Artificial Silk Girl
Writer : Irmgard Keun
Publisher : Other Press
Publish Date : 2011
Pages: 216
Dimensions: 5.3 x 0.5 x 8.4 inches
.
.
Konu: On sekiz yaşındaki Doris, taşradan kaçıp zengin ve başarılı olma hayaliyle Berlin’e gider. Şehrin umduğu gibi görkemli ve pırıltılı değil, karanlık ve kasvetli yüzüyle karşılaşan Doris’in başarıya ulaşmak için güvendiği tek şey yalancı ipekten elbisesidir... (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Das kunstseidene Mädchen (1960)
.
Yönetmen : Julien Duvivier
Senaryo : René Barjavel, Julien Duvivier, Irmgard Keun, Robert A. Stemmle
.
Oyuncular : Giulietta Masina - Doris Putzke, Gustav Knuth - Arthur Grönland, Gert Fröbe - Docteur Kölling, Agnes Fink – Thérèse, Alfred Balthoff - Fred Wieland, Axel Monjé – Klingfeld, Ralf Wolter – Schlotter, Harry Meyen – Heinrich, Christiane König - Milena von Trapp, Robert Dietl - Albert Scherer, Christiane Maybach - Tilly Scherer, Friedrich Schoenfelder – Ranowsky, Ingrid van Bergen – Ulla, Wolfgang Borchert - Monsieur Brenner, Hilde Volk - Madame Brenner, Albert Bessler - Monsieur Onyx, Inge Egger - Madame Onyx, Ernst Schröder - Monsieur Alexander, Edelweiß Malchin - Madame Alexander
.
Konu : Kısa stenocu Doris Putzke, kendi küçük dünyasından kaçıp zengin bir erkekle çıkmayı kolluyor. Ne yazık ki çıktıkları tüm erkekler sadece tek bir şeyin peşindedir. Bir çok hayal kırıklığına rağmen bay doğru peşinde koşup, beklediği servete kavuşmayı beklemektedir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder