Sayfalar

Jekyll & Hyde (1990)



Kitap : Dr. Jekyll ve Bay Hyde’ın Tuhaf Hikayesi
Yazar : Robert Louis Stevenson
Yayınevi : İlgi Yayınları
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :96
Boyut : 12.5 x 19.5 cm
.
.
Konu: Saygın ve kabul edilebilir bir doktorun ve Bay Hyde’ın acımasız birlikteliği arasındaki gizemli ilişkiyi anlatıyor. Dr. Jekyll’ın yaşamını riske atarak yaptığı deneyleri ve bu deneyler sonucunda hayatının istemsizce elinden kayıp gittiğini konu alır. Jekyll her insanın içinde bir iyi ve bir de kötü tarafın bulunduğunu, insanın bu iki tarafın birleşiminden oluştuğunu düşünmektedir. İnsan aslında bir değil iki kişidir. (Tanıtım Bülteninden)
.
Book: Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Writer : Robert Louis Stevenson
Publisher : SeaWolf Press
Publish Date : 2018
Dimensions: 6 x 0.3 x 9 inches
Pages: 120
.
.
Plot: A London lawyer investigates his good friend Dr. Jekyll's behavior and actions concerning a Mr. Hyde who is involved in brutal acts and murder.
.
Film : Jekyll & Hyde (1990)
.
Yönetmen-Director : David Wickes
Senaryo-Writers : Robert Louis Stevenson, David Wickes
.                                
Oyuncular-Stars : Michael Caine - Dr. Henry Jekyll / Mr. Edward Hyde,Cheryl Ladd - Sara Crawford, Joss Ackland - Dr. Charles Lanyon, Ronald Pickup - Jeffrey Utterson, Esquire, Diane Keen – Annabel, Kim Thomson - Lucy Harris, Kevin McNally - Sergeant Hornby, David Schofield – Snape, Lee Montague - Inspector Palmer, Miriam Karlin - Mrs. Hackett, Lance Percival - Beresford Mount, Prince's Private Secretary, Joan Heal - Mrs. Clark, Frank Barrie - Poole the Butler, Lionel Jeffries - Jekyll's Father
.
Konu : Henry Jekyll, karısı zatürreden ölen sorunlu bir adamdır. Baldızı ile birlikte olmak ister fakat kayınpederi bu ilişkiye karşı gelir. Ve erkeğin ikili doğası üzerine yaptığı deneyler sonucu kişiliği bölen bir ilacı yaratmasına yardımcı olur. Kendisinde test ettiği hap onu şiddet ve zevk düşkünü kaba bir adama dönüştürür. Jekyll, ilacın yol açtığı özgürlüğe hızla bağımlı hale gelir. Orijinal formuna geri dönmek için bir panzehir kullanır. Ancak Jekyll'in baldızı ile yasak ilişkisi bir skandal haline gelir ve içindeki artan öfke ile diğer benliğinin artık serbest bırakılması için ilaca ihtiyacı yoktur. Jekyll, dönüşümlerinin kontrolünü kaybettiğinden ve panzehir de daha az etkili hale geldikçe, polis, alter-egonunun artan şiddetindeki rolünden şüphelenmeye başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder