Sayfalar

Agi Murad il diavolo bianco (1959)


Kitap : Hacı Murat
Yazar : Leo Tolstoy
Yayınevi : İletişim Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :246
Boyut : 13.5 x 19.5 cm
.
.
Konu: Tolstoy, gerçek olaylardan esinlenerek yazdığı bu romanda, Rus İmparatorluğu’na karşı kanının son damlasına kadar kahramanca savaşmış Çeçen isyancı Hacı Murat’ın hikâyesini anlatır. Çeçen lideri Şeyh Şamil’le anlaşmazlığa düştükten sonra Rusların tarafına geçen Murat, çok geçmeden her iki tarafın da güvenini kaybettiğini fark eder. Ruslar tarafından önce sıcak bir karşılama görse de, hemen sonrasında casus olduğu şüphesiyle hapse atılır. Karısı ve oğlunun Çeçenlerin eline düşüğünü öğrendiğindeyse, her şeyi göze alarak ailesini kurtarmak üzere yollara düşer. Ortak bir amaç için savaşan iki adamı karşı karşıya getiren bu mücadele dolu hikâye, yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan siyasi sorunların doğasına da ışık tutuyor. (Tanıtım Bülteninden)
.
Book: Hadji Murad
Writer : Leo Tolstoy
Publisher : World Library Classics
Publish Date : 2009
Dimensions: 6 x 0.3 x 9 inches
Pages: 120
.
.
Plot: The subject matter is one Hadji Murat, an Avar rebel commander who, for reasons of personal revenge, forges an uneasy alliance with the Russians he had been fighting.
.
Film : Agi Murad il diavolo bianco (1959)
.
Yönetmen-Director : Riccardo Freda
Senaryo-Writers : Leo Tolstoy, Gino De Santis, Ákos Tolnay
.                                
Oyuncular-Stars : Steve Reeves - Agi / Hadji Murad, the White Warrior, Giorgia Moll - Sultanet, Aslan Bey's Daughter, Scilla Gabel - Princess Maria Vorontsova, Renato Baldini - Ahmed Khan, Gérard Herter - Prince Sergei Vorontzov, Milivoje Zivanovic - Tsar Nicholas I, Nikola Popovic - King Shamil, Jovan Gec - Aslan Bey, Niksa Stefanini – Goanzalo, Milivoje Popovic-Mavid - Doctor Eldar
.
Konu : The story of Hadji Murad, a 19th-century Chechen chieftain who led his warriors in a fight against the invading forces of the Russian Czar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder