Sayfalar

Karanlık Zihinler - The Darkest Minds (2018)


Kitap : Karanlık Zihinler
Yazar : Alexandra Bracken
Yayınevi : Parodi Yayınları
Yayın Yılı: 2014
Sayfa Sayısı :576
Boyut : 14 x 21 cm
.
.
Konu: Normal insanlardan farklı zihinsel ve fiziksel yetenekleri olan 10-18 yaş arası gençler kitabın konusunu oluşturuyor. Bu gençler yeteneklerinin özelliklerine göre renklere ayrılıyor. Yeşil, mavi, sarı, turuncu ve kırmızı. Kimi karmakarışık bulmacaları çok kısa süreler içinde çözebilen ve 450 sayfalık koca kitabı tek okuyuşta ezberleyebilen dâhilerken, kimisi tek bir el hareketi ile araçları hareket ettirebiliyor, kimi ise başkalarının anılarını okuyup onları silebiliyor ve yerine istediğini koyarak kişileri yönetebiliyor. Yeteneklerinin tehlikeli ve etkililiğine göre bazı renkler diğerlerine göre daha tehlikeli olarak addedilerek ona göre muamele ediliyor. Bu insanüstü yeteneklerle donatılmış gençler konusunda herkesin farklı farklı planları var. Kimi onları bir kampa kapatarak ailelerinden ve sevdiği birçok şeyden uzak yaşatarak hatta bazen tabiri caizse “imha ederek” düzeni sağlamaya çalışırken kimileri onların bu yeteneklerini düşmanlara karşı savaşmak için kullanmak üzere kendi taraflarına çekecek vaatlerde bulunuyorlar. Bu çocukları gerçekte düşünecek ve onları kullanmak değil onların derdine çare olacak kimseleri yok. Hepsi aslında onları bir robota dönüştürmeye çalışan birer düşman. Kendileri dışında. (Yorum Atolyesi)
.
Book: The Darkest Minds
Writer : Alexandra Bracken
Publisher : Disney-Hyperion
Publish Date : 2018
Dimensions: 5.6 x 1.2 x 8.4 inches
Pages: 576
.
.
Plot: The story is with supernatural abilities and youth trying to fight a Government that’s not completely in control leads to a resistance and different groups fighting to control these children, government groups and splinter groups as well as the groups these youth form on their own.
.
Film : Karanlık Zihinler - The Darkest Minds (2018)
.
Yönetmen-Director :  Jennifer Yuh Nelson
Senaryo-Writers : Chad Hodge, Alexandra Bracken
.                                
Oyuncular-Stars : Amandla Stenberg – Ruby, Mandy Moore – Cate, Bradley Whitford - President Gray, Gwendoline Christie - Lady Jane, Harris Dickinson – Liam, Patrick Gibson - Clancy Gray, Miya Cech – Zu, Mark O'Brien - Rob Meadows, Wallace Langham - Dr. Viceroy, Golden Brooks - Molly Daly, Wade Williams - The Captain, Makenzie Collier – Dancer, Skylan Brooks – Chubs, Peyton Wich - Hot-Headed Kid, Catherine Dyer - Principal
.
Plot : After a disease killed 98% of children and young people in the United States, the 2% who managed to survive have developed superpowers, but have been locked in internment camps after being declared a threat. One of those 16-year-old girls, Ruby, manages to escape from her camp and joins a group of teenagers fleeing government forces.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder