Sayfalar

Gizemli Nehir_Mystic River (2003)

Kitap : Mistik Irmak
Yazar : Dennis Lehane
Yayınevi : Bilge Kültür Sanat
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı : 496
Boyutları : 14x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Mystic River
Writer : Dennis Lehane
Publisher : Harper Paperbacks
Publish Date : 2003
Page : 416
Dimensions : 7.8 x 5.3 x 1.1 inches
.
.
Konu:
Yirmi beş yıl önce, henüz on bir yaşındayken Dave Boyle bir arabaya biner. Dört gün sonra geri geldiğinde, Sean Devine ve Jimmy Marcus ile olan arkadaşlıklarını artık sürdürmeyecektir. Dave, gizemli bir biçimde değişmiştir. Olayın ardından yirmi beş yıl geçtikten sonra, Sean bir polis olmuştur, Jimmy ise, çetelerle bağlantısı olan sabıkalı bir esnaftır. Jimmy'nin kızı Katie ölü bulunduğunda, bu üç adam, hiçbirinin yüzleşmek istemediği geçmişle karşı karşıya kalır. Lehane, bu gizemli cinayeti, insan ilişkilerinin çarpıcı ağı içinde ustaca ele alıyor. Okurlara salt bir gerilim romanı değil, akıllardan kolay kolay çıkmayan, psikolojik bir gerilim sunuyor... (Arka Kapak)
.
Film : Gizemli Nehir_Mystic River (2003)
.
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo : Dennis Lehane, Brian Helgeland
.
Oyuncular : Sean Penn - Jimmy Markum, Tim Robbins - Dave Boyle, Kevin Bacon - Sean Devine, Laurence Fishburne - Çavuş Whitey Powers, Marcia Gay Harden - Celeste Boyle, Laura Linney - Annabeth Markum, Kevin Chapman - Val Savage, Tom Guiry - Brendan Harris, Emmy Rossum - Katie Markum, Spencer Treat Clark - Dilsiz Ray Harris
.
Konu :
Bostonun varoşlarından East Buckinghamda büyüyen Jimmy Markum (SEAN PENN), Dave Boyle (TIM ROBBINS) ve Sean Devine (KEVIN BACON) işçi semtlerinde yaşayan erkek çocukların çoğunlukla yaptığı gibi günlerini sokak beysbolu oynayarak geçirirler. Semtte fazlaca bir olay olmaz. Ama bu durum, Dave’in sonsuza dek hepsinin hayatını değiştirecek bir olaya dahil olmaya zorlanmasıyla son bulur.

Yirmibeş yıl sonra üç arkadaş kendilerini tekrar yaşamlarını değiştirecek bir olayla karşı karşıya bulurlar: Jimmynin 19 yaşındaki kızı öldürülmüştür. Artık polis olan Sean bu davaya atanır ve ortağı (LAURENCE FISHBURNE) ile birlikte görünüşte hiçbir anlamı olmayan bu cinayeti çözmekle görevlendirilir. Ayrıca, Jimmyden de hep bir adım önde olmak zorundadır, çünkü öfke ve intikam ateşiyle yanan Jimmy kızının katilini bulmaya kararlıdır.

Çeşitli ortamlarda suçla bağlantısı olan Dave ise geçmişindeki iblislerle yüzleşmek zorunda kalır. Bunlar evliliğini ve gelecekle ilgili tüm umutlarını mahvedebilecek iblislerdir. Soruşturma bu üç arkadaşın etrafında gittikçe daralan bir çember oluşturur ve ortaya arkadaşlık, aile ve çok genç yaşta kaybedilen masumiyeti konu alan meşum bir öykü çıkar.
.




idefix Satış Ortağı










  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder