Sayfalar

Bıçak Sırtı_Blade Runner (1982)

Kitap : Android'ler Elektrikli Koyun Düşler mi?
Yazar : Philip K. Dick
Yayınevi : Altıkırkbeş Yayınları
Basım Tarihi : 2006
Sayfa Sayısı : 222
Boyutları : 10x17cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Do Androids Dream of Electric Sheep?
Writer : Philip K. Dick
Publisher : Del Rey
Publish Date : 1996
Page : 256
Dimensions : 8 x 5.2 x 0.6 inches
.
.
Konu:
Rick Deckard, yatağının yanındaki uyarıcının otomatik sinyalinin yaydığı tatlı ve küçük bir elektrik akımı tarafından uyarıldı. Şaşkınca yataktan kalktı. Önceden uyarılmadan kendini uyanık bulması onu daima şaşırtırdı. Rengârenk pijamasıyla ayakta gerinirken, yatakta karısı Iran; gri ve donuk gözlerini aralayıp söylendi ve yeniden kapadı.
"Penfield'ını çok hafif kurmuşsun," dedi Rick. "Onu tekrar kurduğumda kolayca uyanabileceksin ve-"
Rick karısının yanına oturarak ona doğru eğildi ve yumuşakça anlatmaya çalıştı.: "Eğer akım gücünü gerektiğince yükseltirsen uyandığına memnun olursun. Tüm sorun bu. Şayet C'ye kurarsan sınırı aşmış olursun ve bu tıpkı bende olduğu gibi bilincin oluşmasını engeller."
Rick dünyayla barışık olduğu için kendi ayarı D'deydi. Karısının çıplak ve solgun omzuna yavaşça dokundu.(Kitabın İçinden)
.
Film : Bıçak Sırtı_Blade Runner (1982)
.
Yönetmen : Ridley Scott
Senaryo : Philip K. Dick, Hampton Fancher, David Webb Peoples
.
Oyuncular : Harrison Ford - Rick Deckard, Rutger Hauer - Roy Batty, Sean Young – Rachael, Edward James Olmos – Gaff, M. Emmet Walsh – Bryant, Daryl Hannah – Pris, William Sanderson - J.F.Sebastian, Brion James - Leon Kowalski, James Hong – Chew, Joanna Cassidy – Zhora, Joe Turkel - Dr. Eldon Tyrell, Kevin Thomsen – Bear, John Edward Allen – Kaiser, Hy Pyke - Taffey Lewis, Morgan Paull – Holden, Kevin Thompson – Bear, Kimiko Hiroshige – kadın, Bob Okazaki - Howie Lee, Carolyn Demirjian - Satıcı Kadın, Ben Astar - Abdul Ben Hassan, Judith Burnett - Ming-Fa, Leo Gorcey Jr.- Bar Müdavimi
.
Konu :
Filmde 2019 yılına yolculuk ediyoruz. İnsanlar gelecekte, replikant adını verdikleri, android benzeri bir tür yaratmıştır. Ne yazık ki birkaç insanüstü güce sahip replikant bir uzay gemisi çalarak dünyaya gelir. Emekli olmaya karar veren polis Rick Deckard, haberi alır almaz dev şehirde onların izini sürecektir...
.


idefix Satış Ortağı










  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder