Sayfalar

Kelebek_Papillion (1973)


Kitap : Kelebek
Yazar : Henri Charrière
Yayınevi : E Yayınlar
Basım Tarihi : 1988
Sayfa Sayısı : 570
Boyutları : 13x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Papillion
Writer : Henri Charrière
Publisher : Harper Perennial Modern Classics
Publish Date : 2006
Page : 576
Dimensions : 7.9 x 5.4 x 1 inches
.
.
Konu:
"Kelebek" Henri Charriere, işlemediği bir cinayetten müebbet kürek cezasına çarptırıldığında, yargıtaya bile başvurmayacak kadar umutsuz, toplumun gözden çıkardığı bir süprüntüydü. Uğradığı haksızlığın bilediği bir hınçla çok az insanın sağ kalmayı başardığı kürek cehenneminden kaçıp kurtulabilmek için aralıksız on üç yıl sürecek korkunç kaçma - yakalanma - yeniden kaçma mücadelesine atıldığında kıçında gizlediği bir tüp içindeki bin altı yüz franktan başka hiçbir şeyi yoktu. Bugün dünyanın en çok okunan, en sevilen yazarlarından biri.
(Arka Kapak)
.
Film : Kelebek_Papillion (1973)
.
Yönetmen : Franklin J. Schaffner
Senaryo : Henri Charrière
.
Oyuncular : Steve McQueen – Henri, Dustin Hoffman - Louis Dega, Victor Jory -
Hint Şef, Don Gordon – Julot, Anthony Zerbe – Toussaint, Robert Deman – Maturette, Woodrow Parfrey – Clusiot, Bill Mumy – Lariot, George Coulouris - Dr. Chatal, Ratna Assan – Zoraima, William Smithers - Warden Barrot, Val Avery – Pascal, Gregory Sierra – Antonio, Vic Tayback - Komiser Muavini, Mills Watson - Koruma
.
Konu :
Henri Channiere'nin romanından uyarlanan bu film ihtilalden sonra hapis cezasına çarptırılan bir grup Fransız mahkumun yaşadıklarını anlatan etkileyici ve dram yüklü bir macera. Fransız Guyana'sındaki kaçışı olmayan bir adada ki hapishaneye gönderilen kelebek lakaplı Henri "Papillion" Charriere (Steve Mcqueen) sürekli olarak kaçmaya çalışmaktadır ve bu çabaları başarısız olur. Oda bundan asla vazgeçmeyecektir. Burada tanıştığı Louis Depo (Dustin Hoffman)'la oluşan dostluklarıyla birlikte onunda yardımını alan Henri hapishanenin vahşi kurallarına karşı daha büyük bir azimle mücadelesine devam eder.
.


idefix Satış Ortağı










  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder