Sayfalar

Zaman Yolcusunun Karısı – The Time Traveler’s Wife (2009)



Kitap : Zaman Yolcusunun Karısı
Yazar : Audrey Niffenegger
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Basım Tarihi : 2009
Sayfa Sayısı : 541
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Time Traveler’s Wife
Writer : Audrey Niffenegger
Publisher : Houghton Mifflin Harcourt
Publish Date : 2004
Pages: 546
Dimensions : 8 x 5.4 x 1 inches
.
.
Konu:
Henry, genlerindeki bir bozukluk nedeniyle zamanda yolculuk yapabilmektedir. Zamanda yolculuk yaparken Clare ile tanışır. İleride karısı olacaktır. Fakat zaman yolculuklarına karısını yanına götüremez. İyi bir yaşam için çabalayan Henri karısına güzel bir ev tutar. Gelecğe yaptığı yolculuklardan birinde kızıyla tanışır. Fakat bu yolculuklardan birinde kızı 5 yaşındayken babasını kaybedeceğini öğrenince kaln zamanını onlara daha iyi bir yaşam sunmak için çalışır.


Amerika'da yayınladınğı günden beri Amazon'un en çok satanlar listesinden düşmeyen ve Amazon editörlerinin 2004 yılının en iyi kitabı seçtiği "Zaman Yolcusunun Karısı", çok katmanlı bir roman. Dokunaklı bir aşk hikayesini; gerçekçi karakter çözümlemelerinden vazgeçmeden, ilginç bir bilimkurgu dünyasına oturtan bu kitap için, 'son yılların en güzel aşk hikayesi' diyebiliriz.

"Artık aşk hikayeleri yazılmıyor diyenlere, 'Zaman Yolcusunun Karısı'nı ısrarla öneririm. Baş döndürecek kadar romantik olmasının yanında, hayran olunacak bir yaratıcılık ve ustalıkla işlenmiş büyüleyici bir roman"
- Scott Turow -

"Bu kitap ürkütücü bir şekilde kusursuz"
- Scotland on Sunday -

"Nifenegger büyük bir içtenlik ve cesaretle, kendi zaman tünelindeki aynalarla oynuyor." - The New Yorker - (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Zaman Yolcusunun Karısı – The Time Traveler’s Wife  (2009)
.
Yönetmen : Robert Schwentke
Senaryo : Bruce Joel Rubin
.
Oyuncular : Rachel Mcadams - Clare Abshire, Eric Bana - Henry DeTamble, Ron Livingston – Gomez, Arliss Howard - Richard DeTamble, Stephen Tobolowsky - Dr. David Kendrick, Michelle Nolden - Annette DeTamble, Philip Craig - Philip Abshire, Jane McLean – Charisse, Maggie Castle - Alicia Abshire, Brooklynn Proulx - Küçük Clare, Hailey Mccann - Alba
.
Konu :
Maceracı ruhlu Henry DeTambleın çok nadir rastlanan genetik bir bozukluğu vardır. Henry, istem dışı kendi hayatının farklı dönemlerine seyahat edebilmektedir. Bu farklı zamanlara yaptığı yolculukların birinde gelecekte eşi olacak 6 yaşındaki Clare Abshire ile tanışır. Ressam olan Clare, yıllar sonra tekrar karşılaştıklarında uzun süredir beklediği Henry ile evlenir. Başta Henrynin aniden ortadan kaybolmalarının üstesinden gelebileceğini düşünen Clare giderek yalnız kalmaya başladıkça aşkını da sınamak zorunda kalacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder