Sayfalar

Hayatın Kaynağı – The Fountainhead (1949)



Kitap : Hayatın Kaynağı
Yazar : Ayn Rand
Yayınevi : Plato Film Yayınları
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı : 788
Boyutları : 11x28 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Fountainhead
Writer : Ayn Rand
Publisher : Signet
Publish Date : 1996
Dimensions : 7 x 4.2 x 1.5 inches
.
.
Konu:
Dünya bizleri kurtarma ve bize iyilik etme aşkıyla dolu insanlar tarafından hep kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları yürekleri iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Onlar hep "biz" dediler, hiç ben deyip kendilerini düşünmediler. Ama bilim, zenginlik, hayatı kolaylaştıran, yaşanır kılan her türlü buluş, bilgi kendi çıkarları için çalışan, işini iyi yapan bencilerin eseriydi. Onlar hiçbir zaman biz olmadılar. Sadece işlerini iyi yapmaya çalıştılar ve bizlere rağmen başardılar.

Elinizdeki kitap, dünyanın fedakarlık tüccarları tarafından yok edilmemesi için bir Akıl Kalkanıdır. Ben'in bir savunucusu ve kalabalıklara karşı duran yaratıcılara verilmiş bir ödüldür. Aklın ve mantığın yolunu izlemek isteyen herkese bu rehberi takdim etmekten onur duyuyorum.
-Sinan Çetin-(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Hayatın Kaynağı – The Fountainhead (1949)
.
Yönetmen : King Vidor
Senaryo : Ayn Rand
.
Oyuncular : Gary Cooper - Howard Roark, Patricia Neal - Dominique Francon, Raymond Massey - Gail Wynand, Kent Smith - Peter Keating, Robert Douglas - Ellsworth M. Toohey, Henry Hull - Henry Cameron, Ray Collins - Roger Enright, Moroni Olsen – Chairman, Jerome Cowan - Alvah Scarret
.
Konu :
Ayn Rand'ın aynı adı taşıyan romanından uyarlamadır. Meslektaşlarından çok farklı bir dünya görüşüne ve kariyer anlayışına sahip olan yetenekli ve yaratıcı mimar Howard Roark'un hikayesi konu edilir. Howard Roark, mesleğinde farklı düşünceleri sebebiyle dışlanır, yaratıcılığı meslektaşlarını kıskandırır, giderek iş yapamaz hale gelir. Tüm bu zorluklara rağmen Roark, dünya görüşünden taviz vermeden ayakta durabilecek midir? Film, Ayn Rand'ın kurucusu ve savunucusu olduğu "objektivist felsefe"nin Howard Roark karakteri üzerinden bir anlatısıdır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder