Sayfalar

Dünyalar Savaşı – War of The Worlds (2005)



Kitap : Dünyaların Savaşı
Yazar : H. G. Wells
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2001
Sayfa Sayısı : 322
Boyutları : 11x18 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The War of The Worlds
Writer : H. G. Wells
Publisher : CreateSpace
Publish Date : 2012
Pages: 138
Dimensions : 9 x 5.9 x 0.5 inches
.
.
Konu:
Mars'tan gelen uzay gemileri, huzur içindeki İngiltere'ye gökyüzünü yararak inerler. Isı ışınıyla silahlandırılmış, saldırıya kilitlenmiş devasa ölüm makineleri bir yok etme harekâtına girişir. Marslıların istilası korkunçtur.

Ölüm makineleri Londra'ya doğru ilerlerken önlerine çıkan her şeyi... Metal tuzaklara hapsettikleri az sayıda insan hariç. Bu, insanlık için kopkoyu çaresizliğin hüküm sürdüğü bir dünya olacaktır.

Artık bu gezegeni, insanlık için etrafı çitlerle çevrili ve korunaklı bir yuva olarak görmeye devam edemeyeceğimizi öğrenmiş durumdayız. Uzaydan birdenbire üstümüze gelebilecek, bizim için şu anda görünmez olan iyilik ya da kötülükleri asla tahmin edemeyiz. Marslıların istilasının insanlığa sonsuz derecede yarar sağladığını da düşünebiliriz; bizi dekadansın en verimli kaynağı olan, geleceğe dair o sükünet içindeki güvenimizden kurtarmıştır ve insanlığın hep birlikte yaşaması gerektiği düşüncesine büyük bir destek sağlamıştır.
(Arka Kapak)
.

Film : Dünyalar Savaşı – War of The Worlds (2005)
.
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : Josh Friedman, David Koepp
.
Oyuncular : Tom Cruise - Ray Ferrier, Dakota Fanning - Rachel Ferrier, Miranda Otto - Mary Ann, Justin Chatwin – Robbie, Tim Robbins - Harlan Ogilvy, Rick Gonzalez – Vincent, Yul Vazquez – Julio, Lenny Venito - Manny the Mechanic, Lisa Ann Walter – Miço, Ann Robinson - Büyük Anne
.
Konu :
İki çocuğuyla beraber hafta sonunu geçirirken gökyüzü aniden kararır ve şimşekler eşliğinde çok şiddetli bir fırtına patlak verir. Gökyüzünde tuhaf şeyler olmaktadır. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra evinin yakınındaki kavşakta sıradışı bir olaya tanık olur. Toprağın aniden yarılmasıyla yeryüzünün derinliklerinden üç bacaklı çok büyük bir savaş makinesi ortaya çıkar ve görünürdeki herşeyi yakıp yıkmaya başlar. Bu olay, uzaylıların dünyamıza saldırısının ilk hamlesidir. O andan itibaren herhangi bir gün gibi görünen günün akışı değişmiş ve bu sıradan insanlar hayatlarının en olağanüstü anlarını yaşamaya başlamıştır. Ray hemen harekete geçerek çocuklarını toparlar. Acımasız düşmanın gazabından kurtulmak için o bölgeden bir an önce kaçmaktan başka çareleri yoktur. Uzaylı istilacıların elinden kurtulmaya çalışan binlerce insanla beraber çıktığı bu amansız yolculukta vahşi doğa koşullarıyla mücadele ederken tek isteği iki çocuğunun hayatını kurtarabilmektir. Ancak nereye kaçarlarsa kaçsınlar tam bir güvenlik yoktur. Sevdiklerini kurtarabilmesi için Ray’in elindeki tek gücü iradesidir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder