Sayfalar

Tek Başına Bir Adam – A Single Man (2009)



Kitap : Tek Başına Bir Adam
Yazar : Christopher Isherwood
Yayınevi : Metis Yayınları
Basım Tarihi : 2005
Sayfa Sayısı : 142
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: A Single Man
Writer : Christopher Isherwood
Publisher : Univ of Minnesota Press
Publish Date : 2001
Pages: 192
Dimensions : 8,2 x 5.5 x 0.4 inches
.
.
Konu:
Kendi seçimi dışında yalnız kalmış bir adamın öyküsü. Tek başına bir adamın...

George, Kaliforniya'da bir üniversitede ders veren elli yaşlarında, İngiliz asıllı bir profesördür. Yaşamını paylaşan arkadaşı Jim'i bir araba kazası sonucu kaybetmiştir. Ama yaşamayı sürdürmek zorundadır. Komşu evlerin çocuklarına kızarak; Aldous Huxley hakkında ders vererek; tenis kortundaki sarışın delikanlının görüntüsünü zihnine yerleştirerek; öteki öğretim üyeleriyle çene çalarak; kocası tarafından terk edilmiş bir kadın arkadaşıyla kafa çekerek... Öğrencilerine yaşı ve İngiliz oluşu, toplumun geri kalanına ise eşcinselliği nedeniyle yabancılaşmıştır. Ama Christopher Isherwood'a göre insanoğlu, sevdiklerini kaybetmenin, yalnızlığının, yabancılığın üstesinden gelmeyi de başarabilecek güçtedir. Başarmalıdır...(Arka Kapak)
.

Film : Tek Başına Bir Adam – A Single Man (2009)
.
Yönetmen : Tom Ford
Senaryo : Tom Ford, David Scearce, Christopher Isherwood
.
Oyuncular : Colin Firth – Prof. George Falconer, Julianne Moore - Charley, Nicholas Hoult , Matthew Goode - Jim, Jon Kortajarena , Paulette Lamori , Ryan Simpkins , Ginnifer Goodwin – Mrs. Strunk, Teddy Sears , Ridge Canipe , Lee Pace - Grant, Keri Lynn Pratt
.
Konu :
52 yaşında bir İngiliz Edebiyatı Porfesörü olan George Falconer, yaşamını uzun süreden beri birlikte paylaştığı hayat arkadaşı Jim'i kaybetmiştir. Onun ölümünün ardından George hayatın anlamını kaybettiğini hissetmektedir. Geçmişte yaşamaya başlayan ve geleceğe dair şüpheleri olan George'un en iyi arkadaşı, kendisi gibi varlık problemleri ile boğuşan güzel Charley'dir. Hayatı sorgulayan George gün boyunca etrafında gelişen olayları izler, yeni insanlarla karşılaşır ve günün sonunda anı yaşamanın anlamına varır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder