Sayfalar

21 (2008)



Kitap : Mekanı Batırmak
Yazar : Ben Mezrich
Yayınevi : Salyangoz Yayınları
Basım Tarihi : 2005
Sayfa Sayısı : 312
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Millions
Writer : Ben Mezrich
Publisher : Free Press
Publish Date : 2003
Pages: 257
Dimensions : 8.4 x 5.5 x 0.7 inches
.
.
Konu:
Las Vegas'ı Milyonlarca Dolar Zarar Uğratan Altı MIT Öğrencisinin Gerçek Hikayesi

Düşünün: Bir Cuma gecesi Las Vegas'a uçuyorsunuz. Göğsünüze bağlı yarım milyon dolar, bavulunuzda yirmi beş bir dolarlık blackjack fişleri ve cüzdanınızda 10 sahte kimlik kartı var. Uçağınız Vegas'a indiği andan itibaren, araştırıldığınızdan ve takip edildiğinizden hiç şüpheniz yok. Dahası, Amerikan Vergi Dairesi hesaplarınızı denetliyor, birileri maillerinizi kontrol ediyor ve Pazartesi sabahı çok değişkenli matematik dersinden sınavınız var. İşte bu, kumarhanelerden yasal yollarla üç milyon dolardan fazla para kazanırken, bir yandan da ev partilerine, futbol maçlarına ve final sınavlarına vakit bulabilen MIT'li bir grup gözü pek matematik dehasının dünyası.

Seksenlerin ve doksanların ortalarında, çok başarılı ve anarşist ruhlu bir grup MIT öğrencisi; yıllar önce kurulan, kendini kart saymaya ve dünyanın belli başlı kumarhanelerindeki sistemi yıkmaya adamış bir yer altı blackjack kulübüne katıldılar. Sınıf arkadaşları kütüphanelerde ve laboratuarlarda geçirirken, bu blackjeack grubu, vücutlarına yüz binlerce dolar bantlı halde, her hafta Vegas'a ve başka büyüleyici kumar kentlerine girdiler. Hiç tanımadıkları karanlık yatırımcıların desteğiyle, bir elde ortaya elli bin dolar koydular, VIP süitlerinin ve diğer pahalı ikramların keyfini sürdüler, revü kızlarının ve ünlülerin de bulunduğu partilere katıldılar. Mekânı Batırmak, yoğun hareketlikliyle, Liar's Poker kitabını ve Ocean's Eleven filmini hatırlatan, gerçekten yaşanmış ve Vegas'ın okumanızı asla istemeyeceği bir hikâye..
(Tanıtım Bülteni'nden)
.

Film : 21 (2008)
.
Yönetmen : Robert Luketic
Senaryo : Peter Steinfeld
.
Oyuncular : Jim Sturgess - Ben Campbell, Kevin Spacey - Mickey Rosa, Kate Bosworth - Jill Taylor, Aaron Yoo – Choi, Liza Lapira – Kianna, Jacob Pitts - Jimmy Fisher, Laurence Fishburne - Cole Williams, Jack McGee – Terry, Josh Gad - Miles Connoly, Sam Golzari – Cam, Helen Carey - Ellen Campbell, Jack Gilpin - Bob Phillips, Donna Lows – Krupiye, Butch Williams – Krupiye, Jeffrey Ma - Krupiye Jeff, Spencer Garrett - Stemple
.
Konu :
Ben Campbell (Jim Sturgess) okul masraflarını ödemek için paraya ihtiyacı olan ve yanıtı kartlarda arayan, zeki ama utangaç bir M.I.T. Massachusets Teknoloji Enstitüsü öğrencisidir. Okulun en yetenekli öğrencilerinin dahil olduğu ve her hafta sonu sahte kimliklerle Vegas’a giden yirmi bir oyununda durumu kendi lehine çevirmeyi bilen bir gruba alınır. Alışılmamış matematik profesörü ve istatistik konusunda dahi olan Micky Rosa (Kevin Spacey)’nın önderliğinde, şifreyi kırarlar. Kartları sayıp karmaşık bir işaret sistemi kullanan ekip, kumarhaneleri soyup soğana çevirebilecektir. Paranın, Vegas’a özgü yaşam tarzının ve hem akıllı hem seksi takım arkadaşı Jill Taylor (Kate Bosworth)’ın cazibesine kapılan Ben, sınırları zorlamaya başlar. Kart saymak yasadışı değilse de, ortada çok yüksek miktarlar dönmektedir. Sadece sayıları çözmek değil, kumarhanenin korkutucu güvenlik görevlisi Cole Williams (Laurence Fishburne)’ın da bir adım önünde olmak gerekmektedir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder