Sayfalar

İlk Kan – First Blood (1982)



Kitap : İlk Kan
Yazar : David Morrell
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 1983
Sayfa Sayısı : 345
Boyutları : 13x19 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: First Blood
Writer : David Morrell
Publisher : Grand Central Publishing
Publish Date : 2000
Pages: 320
Dimensions : 6.8 x 4.2 x 0.8 inches
.
.
Konu:
John Rambo, özel operasyonlar konusunda iyi bir eğitime sahip, Vietnam’da savaşmış bir askerdir. Yolunun düştüğü bir kasabanın şerifi tarafından kötü muamele görünce kontrolden çıkar. Şerif ve ekibi, onun kim olduğunu öğrendiklerinde çoktan pişman olmuşlardır. Polislerden birini öldüren Rambo, kasabanın civarındaki dağlık alana saklanır. Bölge şerifi, işlerin zorlaştığını farkedince ordudan yardım ister. Gelen birliğin başında Rambo’nun Vietnam’da görevliyken komutanı olan Albay Trautman gelir ve yetkililere reddedilemeyecek bir teklif sunar.
.

Film : İlk Kan – First Blood (1982)
.
Yönetmen : Ted Kotcheff
Senaryo : David Morrell
.
Oyuncular : Sylvester Stallone - John J. Rambo, Richard Crenna - Samuel Trautman, Brian Dennehy - Will Teasle, Bill McKinney - Dave Kern, David Caruso - Mitch
.
Konu :
Polis Şefi Will Teasle, başıboş dolaşan bir otostopçuyu tutukladığında korkunç bir olaylar dizisini başlattığını az da olsa fark etmişti. Evsiz bir serseri sandığı adam, aslında kongre'nin şeref madalyası ile onurlandırdığı Vietnam Savaşı kahramanı John Rambo'dan başkası değildir. Şef Teasle ve adamlarının aşağılayıcı tavırları, John'un Vietnam Savaşı sonrası geçirdiği travmayı tetikler. Sonunda Rambo, vahşi bir şekilde hapisten firar eder ve çaldığı bir motosikletle ormanlarla kaplı tepelere doğru kaçar. Tepeler ulaştığında Rambo, uzmanı olduğu ortama kavuşmuştur: Gerilla Savaşı..  Teasle, Rambo'nun peşinden yolladığı adamlarının vahşi bir şekilde teker teker saf dışı edilmesine tanık olur. Fakat Şef Teasle Rambo'yu yakalamaya, Rambo da intikamını almaya kararlıdır. Özel Birlikler'den Yeşil Bereli Albay Sam Trautman'ın gelişi, bu iki adamı kader ve ölümle olan randevularından kurtarabilecek midir? Cevabı: Hayır. çünkü savaşı John Rambo kazanmıştır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder