Sayfalar

Yeşil Yol – The Green Mile (1999)



Kitap : Yeşil Yol
Yazar : Stephen King
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2000
Sayfa Sayısı : 428
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Green Mile
Writer : Stephen King
Publisher : Pocket Books
Publish Date : 1999
Pages: 544
Dimensions : 4.2 x 1.2 x 6.7 inches
.
.
Konu:
Acımasız katillerin bulunduğu Could Mountain hapishanesinin E bloğuna hoş geldiniz. Buradaki mahkumlar 'Yaşlı Sparky' diye bilinen elektrikli sandalye için sıralarını beklerlerdi.

Hapishane gardiyanlarından Paul Edgecombe için bütün katiller aynıydı. Ta ki John Coffey adındaki mahkumla tanışıncaya dek. Dev cüsseli, çocuk kalpli bu adam Edgecombe'un hayatını değiştirecekti.
(Arka Kapak)
.

Film : Yeşil Yol – The Green Mile (1999)
.
Yönetmen : Frank Darabont
Senaryo : Stephen King, Frank Darabont
.
Oyuncular : Tom Hanks - Patron/Paul Edgecomb, David Morse - Brutus Brutal Howell, Bonnie Hunt - Jan Edgecomb, Michael Clarke Duncan - John Coffey, James Cromwell - Warden Hal Moores, Michael Jeter - Eduard Delacroix, Graham Greene  - Arlen Bitterbuck, Doug Hutchison - Percy Wetmore, Sam Rockwell - Wild Bill Wharton, Barry Pepper - Dean Stanton
.
Konu :
Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzur evinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Edgecomb' un hapishanedeki görevi, hücrelerinden alınan idam mahkûmlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan bir millik yeşil yoldan götürmektir. Edgecomb yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkûmu nakleder. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı biri olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Edgecomb' un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sormasıyla aralarında diyalog başlar. Edgecomb, artık hiç beklenmedik yerlerde mucizelerin olabileceğine inanmaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder