Sayfalar

Bülbülü Öldürmek – To Kill A Mockingbird (1962)



Kitap : Bülbülü Öldürmek
Yazar : Harper Lee
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2006
Sayfa Sayısı : 368
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: To Kill A Mockingbird
Writer : Harper Lee
Publisher : Harper Perennial Modern Classics
Publish Date : 2006
Pages: 336
Dimensions : 8.6 x 5.2 x 0.9 inches
.
.
Konu:

"İstediğiniz kadar şakrak kuşu vurabilirsiniz ama bülbülü öldürmek günahtır, bunu asla unutmayın."

Amerika'da 1930'ların Güney Eyaletleri'nden birinde bir zenci beyaz bir kızın ırzına geçmekle suçlanır. Önyargılar, şiddet ve riyakârlıkla beslenen Güneyli erişkinlerin ırk ve sınıf ayrımı konusundaki mantıksız yaklaşımlarını Scout ve Jem Finch adlarındaki iki çocuğun ağzından keyifli bir dille bize aktaran roman, aynı zamanda kent halkının vicdanına karşı tek başına karşı koyan bir erkeğin mücadelesini de anlatıyor.
Tüm zamanların en çok sevilen klasiklerinden olan Bülbülü Öldürmek, 1960 yılında yayınlandığından bu yana birçok saygın ödül kazanmıştır.
Pulitzer Ödülü de kazanan roman, kırktan fazla dile çevrilmiş, tüm dünyada otuz milyondan fazla satmış ve ünlü yıldızların başrolünü oynadığı film, Oscar kazanmıştır.
- Library Journal (Tanıtım Yazısından)
.

Film : Bülbülü Öldürmek – To Kill A Mockingbird (1962)
.
Yönetmen : Robert Mulligan
Senaryo : Horton Foote
.
Oyuncular : Gregory Peck - Atticus Finch, Mary Badham – Scout, John Megna - Charles Baker "Dill" Harris, Phillip Alford – Jem, Robert Duvall – Boo, Frank Overton - Şerif Heck Tate, Rosemary Murphy - Maudie Atkinson, Ruth White - Bayan Dubose, Brock Peters - Tom Robinson, Crahan Denton – Walter Cunningham Sr., Paul Fix - Judge Taylor, James Anderson - Robert E. Lee "Bob" Ewell, Collin Wilcox Paxton - Mayella Violet Ewell, Alice Ghostley - Aunt Stephanie Crawford, Richard Hale, Bill Walker, Guy Wilkerson
.
Konu :
Alabamalı kibar bir dul avukat olan Atticus'un ksız yere beyaz bir kadına tecavüz etmekle suçlanan bir siyahi adamı tutkuyla savunması, Güneyli küçük kasaba bağnazlığını  en kötü haliyle gözler önüne serer ve küçük çocuklarına ahlaki cesaretle ilgili acı bir ders verir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder