Sayfalar

Demir Maskeli Adam – The Man in The Iron Mask (1998)



Kitap : Demir Maske
Yazar : Alexandre Dumas
Yayınevi : Yuva Yayınları
Basım Tarihi : 2009
Sayfa Sayısı : 320
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Man in The Iron Mask
Writer : Alexandre Dumas
Publisher : Oxford University Press
Publish Date : 2009
Pages: 656
Dimensions : 5.1 x 0.9 x 7.7 inches
.
.
Konu:
Demir Maske, Alexandre Dumas tarafından yazılmış olan tarihi bir romandır. Yazarın Monte Kristo Kontu ve İç Silahşörler gibi daha ünlü yapıtlarının gölgesinde kaldığı için daha az bilinmektedir. Konu olarak Fransa Kralı 14. Louis'in kendisine tıpatıp benzeyen bir ikizinin olması ve onun kral yerine geçirmek üzere düzenlenen bir komplo sonucunda bu ikizinin yüzünden demirden bir maskeyle hapse atılması konusu irdelenmektedir.
(Arka Kapak)
.

Film : Demir Maskeli Adam – The Man in The Iron Mask (1998)
.
Yönetmen : Randall Wallace
Senaryo : Randall Wallace, Alexandre Dumas pere
.
Oyuncular : Leonardo DiCaprio - Kral Louis, Jeremy Irons – Aramis, John Malkovich – Athos, Gérard Depardieu – Porthos, Gabriel Byrne – Dartagnan, Anne Parillaud - Queen Mother Anne, Judith Godrèche – Christine, Edward Atterton – Andre, Peter Sarsgaard – Raoul, Hugh Laurie - King's Advisor
.
Konu :
İhtişam ve ümitsizliğin derinden böldüğü Fransız ulusunun yalnızca kendini düşünen kralı Louis XIV. halkı açlık çekerken kendisi dünya nimetlerinden zevk almaya bakmaktadırlar. Bütün gücün kendisinde olduğuna inanan Louis, kimseden korkmamaktadır, mutlak gücünü sona erdirebilecek bir tek kişi haricinde: Demir maske giydirilerek ömür boyu hapse mahkum edilen adam. Kralın bencilliği çok fazla ileri gidince, emekli silahşörler Athos, Porthos ve Aramis belki de Fransa'nın kurtuluşunun tek ümidi olan gizemli mahkumu kurtarmaya and içerler. Geriye cevaplanması gereken tek bir soru kalır: Eski arkadaşları, efsanevi d'Artagnan onlara yardım mı edecek yoksa onları yok mu edecek?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder