Sayfalar

Corelli'nin Mandolini - Captain Corelli's Mandolin (2001)



Kitap : Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini
Yazar : Louis de Bernieres
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı : 465
Boyutları : 14x22 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Corelli's Mandolin
Writer : Louis de Bernieres
Publisher : Vintage
Publish Date : 1995
Pages: 437
Dimensions : 5.2 x 0.9 x 8 inches
.
.
Konu:
Yunanistan'ın Kefalonya adasında geçen olaylar zinciri, İkinci Dünya Savaşı'nın öncesinden başlıyor, günümüze kadar geliyor. Olayların ve yaşantıların merkezinde Pelagia bulunuyor. Babası Doktor Yannis ile yaşayan Pelagia'nın hayatı, savaşın başlaması ve adaya İtalyan birliklerinin gelmesiyle farklı bir boyuta girer. İtalyan birliğinin başında Yüzbaşı Corelli adında bir subay vardır. Ve Yüzbaşının yanında da bir mandolin.. Pelagia ile Corelli arasında başlayan aşk, savaşın acımasızlığı içinde birbirlerine kavuşmalarını engeller ama o mandolin yıllar yıllar sonra bu iki sevgiliyi tekrar biraraya getiren bir mıknatıs olur.
(Adnan Şenel_ http://www.gridergi.com/kitap/corelli.htm)
.

Film : Corelli'nin Mandolini - Captain Corelli's Mandolin (2001)
.
Yönetmen : John Madden
Senaryo : Shawn Slovo, Louis de Bernières
.
Oyuncular : Nicolas Cage - Yüzbaşı Corelli, Penélope Cruz – Pelagia, John Hurt - Dr. Iannis, Christian Bale – Mandras, Irene Papas – Drosoula, David Morrissey - Gunther Weber, Patrick Malahide - Albay Barge, Michael Yannatos - Kokolios
.
Konu :
Film, 2. Dünya Savaşı sırasında etkileyici güzellikteki bir Yunan adası olan Kefalonya'yı işgal eden İtalyan kuvvetlerinin başındaki Yüzbaşı Corelli ile adada yaşayan Yunanlı kız Pelagia arasındaki aşkı konu alır. Adanın yerlileri işgalcileri başlangıçta soğuk karşılarlar. Fakat zamanla bu davetsiz misafirlerin de kendileri gibi hayata tutkuyla bağlı olduklarını görürler. Pelagia ile İtalyan Yüzbaşı Corelli arasında da bir yakınlaşma başlar. Ancak hayatın acımasız gerçekleri Kefalonya kıyılarına da gelecektir. Ege'den büyüleyici sahneler ve unutulmaz müziklerle etkileyici bir aşk hikayesi.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder