Sayfalar

Dracula (1992)



Kitap : Dracula
Yazar : Bram Stoker
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 520
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Dracula
Writer : Bram Stoker
Publisher : Dover Publications
Publish Date : 2000
Pages: 336
Dimensions : 5.2 x 0.8 x 8 inches
.
.
Konu:
Dracula, hukukçu Jonathan Harker'ın Kont Dracula adında bir alıcının Londra'da satın almak istediği evin işlemlerini yapmak üzere Transilvanya'ya gidişiyle başlar. Jonathan, müşterisinin şatosunda dehşet uyandıran keşiflerde bulunur. Kısa bir süre sonra Londra'da da huzur kaçıran birtakım olaylar başlar. İçinde kimse olmayan bir tekne batar; genç bir kadının alnında gizemli bir işaret belirir, tımarhanedeki bir ruh hastası "Efendi"sinin gelmek üzere olduğundan dem vurmaya başlar. Olaylar, uğursuz kont ve onunla savaşmayı göze alan bir grup genç arasında çatışmaya dek gidecektir. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Dracula (1992)
.
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Senaryo : James V. Hart
.
Oyuncular : Gary Oldman – Dracula, Winona Ryder - Mina Murray, Anthony Hopkins - Profesör Abraham Van Helsing, Keanu Reeves - Jonathan Harker, Richard E. Grant - Dr. Jack Seward, Cary Elwes - Arthur Holmwood, Billy Campbell - Quincey Morris, Sadie Frost - Lucy Westenra, Tom Waits - R.M.Renfield, Monica Bellucci - Dracula s Bride
.
Konu :
Genç avukat Johathan Harker iş gereği Doğu Avrupa'ya gider ve burada esrarengiz bir şatonun konuğu olur. Transilvanya'daki bu şatonun sahibi Dracula'dır ve Harker Dracula'nın niyetini hemen anlamayacaktır. Avukatın nişanlısının resmini gören Drakula kızı elde etmek için yola çıkar ve Halker'i şatosunda hapseder. Halker'in tutsaklığı uzun sürecektir. Londra'ya giden ve güzel Mina ile tanışan Dracula ruh eşini bulduğuna inanır. Mina ise bu gizemli yolcudan gittikçe daha çok etkilenmeye başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder