Sayfalar

Prizzi’lerin Onuru – Prizzi’s Honour (1985)



Kitap : Prizzi’nin Onuru
Yazar : Richard Condon
Yayınevi : Altın Yayınları
Basım Tarihi : 1986
Sayfa Sayısı : 377
Boyutları : 12x20 cm
.
.
Book: Prizzi’s Honour
Writer : Richard Condon
Publisher : Coward, McCann & Geoghegan
Publish Date : 1982
Pages: 316
Dimensions : 9.1 x 5.9 x 1.2 inches
.
.
Konu:
Prizzi’nin Onuru, oğlanın sevdiği kızı bulmasını anlatan basit bir hikaye değil. Charley Partana, New Yory’un en güçlü mafia ailesi olan Prizzi’lerin en sadık adamlarından biridir. Onun ilgisini çeken Irene Walker ise bir vergi danışmanıdır. Fakat asıl geçimini mafya için kiralık katil olarak çalışmaktadır. Irene, son işinde çok yüklü miktarda paraya Prizzi’leri de dolandırıp el koyar.

Bu çok tehlikeli bir oyundur ve Charley’i eski bağlılığı ile yenisi arasında çatışma içinde bırakır. Hangisi Kazanacaktır?  
.

Film : Prizzi’lerin Onuru – Prizzi’s Honour (1985)
.
Yönetmen : John Huston
Senaryo : Richard Condon
.
Oyuncular : Jack Nicholson - Charley Partanna, Kathleen Turner - Irene Walker, Robert Loggia - Eduardo Prizzi, William Hickey - Don Corrado Prizzi, Anjelica Huston - Maerose Prizzi, CCH Pounder - Peaches Altamont, Sully Boyar
.
Konu :
Prizzi’ler New York’ta mafyalaşmış Sicilyalı bir ailedir. Ailenin başındakiler rakip ailelerle ve emniyet teşkilatıyla işlerini yoluna koymakta zaman zaman zorlanmaktadırlar. “Paramızı kaptırmaktansa çocuğumuzu yeriz” geleneği nden gelen ve acımasızca kurallara sahip olan Sicilyalı mafyası, senet sepet işlerinin akabinde kaptırdığı 720 bin doların peşine düşmüştür. Ve diğer bütün takipçilik, kundakçılık, tetikçilik işlerinde olduğu gibi bu işi de Charley Partanna (Jack Nicholson) bitirecektir.
Charley Partanna, bir düğünde Irene Walker'a tutulunca, sevgilisi Maerose Prizzi ile yollarını ayırır. Ancak Irene de tıpkı Charley gibi bir kiralık katil çıkar...
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder