Sayfalar

Zindan Adası – Shutter Island (2010)



Kitap : Zindan Adası
Yazar : Dennis Lehane
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 360
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Shutter Island
Writer : Dennis Lehane
Publisher : Harper
Publish Date : 2011
Pages: 416
Dimensions : 7.4 x 4.2 x 1.1 inches
.
.
Konu:
Zindan Adası, Uğultulu Tepeler atmosferinde geçen psikolojik bir gerilim, şiddet ve şeytanın romanı!

"Denis Lehane'in Zindan Adası romanını okumak bir çılgınlık, şiddet ve yanılgı kâbusuna girmek demek. Romanı bitirmekse -finaliyle ilgili bir ipucu vermek bile suç olur- yolunu şaşırmak, belki öfkelenmek ve sonunda usta bir öykü anlatıcısının, zihnimizi darduman etme yeteneği üzerine kafa yormak demek. Edgar Allan Poe'yu geri getirebilsek ve ona bugünün postmodern hile torbasını versek, bize Zindan Adası kadar beklenmedik ve huzursuz bir öykü anlatırdı."
-The Washington Post-

"Şunu iyi bilin: Lehane'in yeni romanı çok beğenilen ve çok satan kitabı Gizemli Nehir'in mirasına son derece sadık ancak öyle şaşırtıcı bir finale bağlanıyor ki, şimdiye kadar yazılmış, estetik açıdan en doğru çözümlenmiş romanlardan biri olarak tarihe geçecek."
-Publishers Weekly-

"Adada atmosfer gayet karanlık ve kasvetli. Teddy ve Chuck, adam avcılığı ve Ashecliffe'in berbat tıbbi personelini soruşturma görevine bağlı kaldıkları sürece, rollerini kas gücü ve zarafetle oynuyorlar."
-The New York Times- (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Zindan Adası – Shutter Island (2010)
.
Yönetmen : Martin Scorsese
Senaryo : Laeta Kalogridis, Dennis Lehane
.
Oyuncular : Leonardo Dicaprio - Teddy Daniels, Mark Ruffalo - Chuck Aule, Ben Kingsley - Dr. John Cawley, Emily Mortimer - Rachel Solando, Michelle Williams - Dolores Chanal, Max Von Sydow - Dr. Jeremiah Naehring, Jackie Earle Haley - George Noyce, Patricia Clarkson, Elias Koteas - Andrew Laeddis, Ted Levine, John Carroll Lynch - Warden McPherson
.
Konu :
Hikaye; 1954 yılında, Boston açıklarında etrafı kayalıklarla çevrili bir adada bulunan ve suçlu akıl hastalarının kapatıldığı bir akıl hastanesinde 4 gün içinde geçiyor.
Kendi çocuklarını öldürmüş bir psikopat olan Rachel’ın, kaçmanın imkansız olduğu hücresinden geride hiç iz bırakmayarak ortadan yokolması üzerine, polis şefi Teddy (Leonardo DiCaprio) ile yardımcısı Chuck (Mark Ruffalo) adaya gelir ve olayı soruşturmaya başlarlar.
Evet adada her şey tuhaftır.. Mesela hastane ekibi soruşturmaya yardımcı olmak yerine sürekli tuhaf davranışlarla birlikte bilgileri saklar. Adada yasa dışı tedavi yöntemleriyle akıl hastaları üzerinde deneyler hatta ameliyatlar yapıldığına dair şüpheler gittikçe kuvvetlenir. Polisler de tuhaftır, anlam veremezsiniz bazı şeylere. Ve zaten Zindan Adası tam bir kara filmdir. İlk yarı epey ağır ilerler, adadaki o karanlık kasveti siz de iliklerinize kadar hissedersiniz..
İkinci yarıda tempo gittikçe artar ve ister önceden tahmin edin ister etmeyin şok edici bir finalle sona erer.

Kliniğin doktorunun da dediği gibi: Akıl sağlığı bir seçim değildir. Üstesinden gelmeyi öylece seçemezsiniz.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder