Sayfalar

Duvak – The Painted Veil (2006)



Kitap : Renkli Peçe
Yazar : W. Somerset Maugham
Yayınevi : Kastaş Yayınları
Sayfa Sayısı : 282
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Painted Veil
Writer : W. Somerset Maugham
Publisher : Vintage
Publish Date : 2004
Pages: 246
Dimensions : 5.2 x 0.5 x 8 inches
.
.
Konu: Herkesin hayattan beklentileri vardır... Ancak kendi beklentilerimizle başkaların beklentilerini karıştırmak ve hayatımıza buna göre yön vermek, bizi hiç beklemediğimiz çıkmazlara götürebilir.

Kitty, sağlam bir gelecek vadeden ve kendisini deli gibi seven Walter'le evlenir ve alışık olduğu her şeyi terk ederek onunla Çin'e gider.

Orada gerçek aşkı bulduğunu sanır... Kocasını aşkı uğruna aldatmasıyla başlayan bu sürükleyici yolculuk acaba nerede, nasıl son bulacaktır?...

Gerçek aşk nedir, kaybetmenin acısına nasıl katlanılır, hayatta önem verilen her şey anlamsız isteklere dönüşünce, insan nasıl bir umutsuzluğa kapılır, nasıl bir arayışa girer? Bunlar, romanın kahramanlarından biri olan Kitty ile birlikte son ana kadar cevabını merakla arayacağımız sorulardan sadece bir kaçı...

Bütün bu sorulara cevap ararken, arka planını Çin'in kolera salgını karşısındaki çaresizliğinin oluşturduğu bu roman, sizi seven bir kadının ve aldatılan bir erkeğin iç dünyasına, onların etrafında gelişen olaylar dizisinin içine ustaca çekiyor.
.

Film: Duvak – The Painted Veil (2006)
.
Yönetmen : John Curran
Senaryo: Ron Nyswaner , W. Somerset Maugham
.
Oyuncular : Edward Norton - Walter Fane, Naomi Watts - Kitty Fane, Liev Schreiber - Charlie Townsend, Toby Jones – Waddington, Diana Rigg - Mother Superior, Catherine An - Hostess
.
Konu :
1920’lerde genç bir İngiliz çift arasında geçen bir aşk hikayesini konu alıyor: Üst sınıfa mensup bir kadın olan Kitty, orta sınıfa mensup bir doktor olan Walter’la yanlış nedenlerden ötürü evlenmiştir. Çift Şanghay’a gider ve genç kadın burada bir başkasıyla aşk yaşar. Walter karısının bu sadakatsizliğini öğrenince, intikam almak amacıyla, Çin’in ölümcül bir salgının kol gezdiği, ücra bir kasabasından gelen iş teklifini kabul eder ve karısını da beraberinde götürür. Yaptıkları bu yolculuk sayesinde ilişkileri bir anlam kazanır ve dünyanın bu en uzak ama en güzel köşelerinden birinde ortak bir amaç edinirler.

Kitty, Londra’nın üst sınıfında yer alan genç bir bayan için uygun olan evlenme yaşına yaklaşmaktadır. Sosyeteye aşırı derecede önem veren annesi için Kitty’nin evlenmemesi hem çok yakışıksız hem de çok küçük düşürücü bir durum olacaktır. Ayrıcalıklı yaşam biçiminden sıkılmış olan Kitty, ciddi bir bakteriyolog olan Dr. Walter Fane’in yaptığı evlilik teklifini kabul eder. Genç çift Şanghay’a taşınır.

Fane çifti, Çin’in popüler kültürünün, siyasi entrika ve ahlaksızlığının merkezi olma yolunda ilerleyen bu tuhaf şehirde, İngiliz koloni topluluğuna dahil olurlar ve İngiliz Elçi Yardımcısı Charles Townsend’le tanışırlar. Walter kendini işine ve yeni eşine adarken, Kitty kocasını Charlie’yle aldatır.

Walter karısının sadakatsizliğini öğrenince, Çin’in ölümcül kolera salgınının hüküm sürdüğü ücra bir köşesinden gelen iş teklifini kabul eder ve umutsuzluk içindeki Kitty’yi de kendisiyle birlikte gitmeye zorlar.

Mei-tan-fu köyüne gelişlerinden sonra, Fane çiftinin dış dünyadan kopuk, soğuk birliktelikleri devam eder. Bir süre sonra, Kitty, komşuları olan Komiser Yardımcısı Waddington’la arkadaş olunca, önceki yaşantısının duygusal tuzaklarından yavaş yavaş sıyrılır ve içinde bulunduğu çevrenin gerçekleriyle yüzleşmeye başlar. Fane çiftinin iki bireyine de yeni bir yaşam amacı sunan kolera salgınının ortasında, Kitty ve Walter bağışlamayı, anlayışı, ve hatta şefkati öğrenirken, bir yandan da birbirlerini yeniden keşfederler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder