Sayfalar

Şeytan Marka Giyer– The Devil Wears Prada (2006)



Kitap : Şeytan Marka Giyer
Yazar : Lauren Weisberger
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2004
Sayfa Sayısı : 447
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Devil Wears Prada
Writer : Lauren Weisberger
Publisher : Broadway Books
Publish Date : 2004
Pages: 368
Dimensions : 5.2 x 0.7 x 8 inches
.
.
Konu: Küçük bir kentte büyüyen Andrea Sachs, üniversiteden mezun olur olmaz milyonlarca kızın hayalinde yaşattığı bir iş bulur. Runway dergisinin ünlü ve başarılı Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly'in yanında asistanlığa başlar. Ve bir anda kendini Prada! Armani! Versace! dünyasında bulur. Artık çevresinde yaşamlarının tek amacı marka giyip kendileri ile ilgilenmek olan genç, güzel kadınlar ve erkekler vardır.

Ne var ki burası zorlu bir dünyadır ve burada küçük balıklar büyük balıklara yem olur. Andrea'nın büyük ümitlerle adım attığı bu dünya acımasız, şımarık ve bencil patronu sayesinde cehenneme döner...

Ama şu an için çektiği acılar gelecekte atacağı büyük adımların başlangıcı olacaktır.
.

Film : Şeytan Marka Giyer– The Devil Wears Prada (2006)
.
Yönetmen : David Frankel
Senaryo:  Aline Brosh Mckenna , Lauren Weisberger
.
Oyuncular : Meryl Streep - Miranda Priestly, Anne Hathaway - Andy Sachs, Emily Blunt – Emily, Stanley Tucci – Nigel, Heidi Klum – Kendisi, Simon Baker - Christian Thompson, David Marshall Grant - Richard Sachs, Gisele Bündchen – Serena, Jimena Hoyos – Lucia, Rebecca Mader – Jocelyn, James Naughton  Stephen, Valentino Garavani – Kendisi, Stephanie Szostak - Jacqueline Follet, Alexie Gilmore – Clacker, Adrian Grenier – Nate
.
Konu :
New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında, 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway’in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir NewYork’lu olan Andy Sachs için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

Akıllı ve özverili bir insanın baş edemeyeceği türden değildir ama bu çok şık köleliğin tabii bedelleri de ağırdır.

Aslında Andy bu iş için kesinlikle yanlış tercihtir fakat asla vazgeçmeyen biri olması onun işi almasına hatta mükemmel bir şekilde baş etmesine yarayacaktır.

Kariyer adımlarını her geçen gün Manola’larının üzerinde atmayı başarabilen Andy ne yazık ki Dolce ve Gabbana artık kesinlikle karıştırmayacaktır fakat Erkek arkadaşı ve tüm dostları ondan yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayacaktır. Miranda’nın dünyasından biri olmayı her ne kadar becerse de artık yalnız biri olmaya adaydır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder