Sayfalar

Aşk Uğruna – Suite Française (2014)



Kitap : Fransız Suiti
Yazar : Irène Némirovsky
Yayınevi : Pegasus
Basım Tarihi : 2009
Sayfa Sayısı : 464
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Suite Française
Writer : Irène Némirovsky
Publisher : Vintage
Publish Date : 2007
Pages: 448
Dimensions : 5.2 x 0.9 x 8 inches
.
.
Konu: 1940 yılında Nazi işgalinden bir gece önce Paris'te başlayan Fransız Süiti, insanların kendi kontrolleri dışında savaş şartlarına atılmasının etkileyici öyküsünü anlatıyor. Parisliler şehri terk ederken, hayal edilebilecek her türden insani çılgınlık etrafı kaplamıştır; yemeğin olmadığı bir kentte varlıklı bir anne tatlı aramaktadır, dünyaları parçalanmak üzereyken bile bir çift, işlerini kaybetme düşüncesinden korkmaktadır. Yerli halk Alman askerlerince işgal altında olan taşradaki köylere göçerek -kendi köyünde, kendi evinde hatta kendi kalbinde bile- düşmanı karşısında hayatta kalmayı öğrenmek zorundadır.
.

Film : Aşk Uğruna – Suite Française (2014
Yönetmen : Saul Dibb
Senaryo : Saul Dibb
.
Oyuncular : Michelle Williams - Lucile Angellier, Kristin Scott Thomas - Madame Angellier, Matthias Schoenaerts - Bruno von Falk, Clare Holman – Marthe, Deborah Findlay - Madame Joseph, Eric Godon - Monsieur Joseph, Diana Kent - Madame Michaud, Simon Dutton - Maurice Michaud, Martin Swabey – Gustav, Harriet Walter, Eileen Atkins - Denise Epstein, Margot Robbie – Celine, Ruth Wilson, Alexandra Maria Lara, Lambert Wilson, Sam Riley – Benoit, Tom Schilling - Kurt Bonnet
.
Konu :
II. Dünya Savaşı sırasında Fransa Nazi işgali altındayken genç ve güzel Lucile, birlikte yaşadığı kayınvalidesinin baskısından boğulmuş, savaştaki eşinden haber beklemektedir. Bir grup Alman askeri evleri işgal ederek yerleşmeye başlayınca iki kadın Teğmen Bruno’yu ağırlamak zorunda kalır. Lucile başta bu yakışıklı ve kibar Alman subayına kayıtsız kalmaya çalışsa da aralarındaki çekime engel olamaz. Başta kayınvalidesi olmak üzere çevredekilerin dikkatini çekecek olan bu aşk, tüm gerçeklere inat savaşın gölgesinde var olmaya çalışırken pek çok insanın kaderini elinde tutacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder