Sayfalar

Boş Koltuk – The Casual Vacancy (2015)


Kitap : Boş Koltuk
Yazar : J.K. Rowling
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 592
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Casual Vacancy
Writer : J.K. Rowling
Publisher : Back Bay Books
Publish Date : 2013
Pages: 512
Dimensions : 5.5 x 1.2 x 8.2 inches
.
.
Konu: Barry Fairbrother kırklı yaşlarının başında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumar. Bu ani ölüm yaşadığı kasabanın halkı için büyük bir şok olacaktır.

Arnavutkaldırımlı meydanı ve eski kilisesiyle Pagford, sıradan bir İngiliz kırsalı gibi görünse de bu tatlı görüntüsünün ardında bir savaş sürmektedir. Zenginler fakirlerle, gençler ebeveynleriyle, kadınlar kocalarıyla, öğretmenler öğrencileriyle sürekli bir çatışma halindedir. Pagford kesinlikle göründüğü gibi bir yer değildir.

Belediye Meclisi'nde Barry'den boşalan koltuk, kasabanın görüp göreceği en büyük savaşın tetikleyicisi olacaktır.

Türlü düzenbazlıklar ve hırsla süren, herkesin birbirinin foyasını ortaya çıkaracağı seçim savaşında zafer kimin olacaktır?
.
Film : Boş Koltuk – The Casual Vacancy (2015)
.
Yönetmen : Jonny Campbell
Senaryo : Sarah Phelps, J.K. Rowling
.
Oyuncular : Silas Carson - Vikram Jawanda, Joe Hurst -  Andrew 'Arf' Price, Michael Gambon - Howard Mollison, Rory Kinnear - Barry Fairbrother, Abigail Lawrie - Krystal Weedon, Emily Bevan - Mary Fairbrother, Rufus Jones - Miles Mollison, Richard Glover - Simon Price, Monica Dolan - Tess Wall, Julia McKenzie - Shirley Mollison, Lolita Chakrabarti - Parminder Jawanda, Bryce Sanders - Robbie Weedon, Ria Choony - Sukhvinder Jawanda, Keeley Hawes - Samantha Mollison, Sonny Ashbourne Serkis - Paul Price, Brian Vernel - Stuart 'Fats' Wall, Simon McBurney - Colin Wall, Keeley Forsyth - Terri Weedon, Hetty Baynes - Mo Johnson, Michele Austin - Kay Bawden, Menna Trussler – Betty, Marie Critchley - Ruth Price, Simona Brown - Gaia Bawden, Mary Roscoe - Monica the Librarian, Sope Dirisu - Young Doctor, Hayley Downing - Lexi Mollison, Lauren Downing - Libby Mollison, Vass Anderson – Bill, Emilia Fox - Julia Sweetlove, Julian Wadham - Aubrey Sweetlove, Sam Redford – Obbo, Pascal Laurent – Death, Alex Lowe – Copper, Derek Hutchinson – Vicar, Jacob Krichefski - Mr. Meacher, Teresa Churcher - Hannah Morbury, Elizabeth Rider – Maggie, Phil Dando - Band Leader, Joanna Bobin – Joanna
.
Konu : Barry Fairbrother kırklı yaşlarındayken beklenmedik bir şekilde öldüğünde, küçük bir kasaba olan Pagford sarsılır. Pagford arnavut kaldırımlı pazar yeri ve eski manastırıyla görünüşte tipik bir İngiliz kasabasıdır; fakat bu şirin görüntünün arkasında savaşta olan bir kasabadır. Zenginler fakirlerle, gençler ebeveynleriyle, karılar kocalarıyla, öğretmenler öğrencileriyle savaştadırlar. Pagford ilk göründüğü gibi değildir. Ve Barry'den boşalan belediye meclisindeki koltuk yakında kasabanın bugüne kadar gördüğü en büyük savaşın tetikleyicisi haline gelecektir. Türlü düzenbazlıklar ve hırsla süren, herkesin birbirinin foyasını ortaya çıkaracağı seçim savaşında zafer kimin olacaktır?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder