Sayfalar

Kuralsız – Insurgent (2015)


Kitap : Kuralsız
Yazar : Veronica Roth
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 516
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Insurgent
Writer : Veronica Roth
Publisher : Katherine Tegen Books
Publish Date : 2015
Pages: 592
Dimensions : 5.3 x 1.3 x 8 inches
.
.
Konu: Tek Bir Seçim
Fedakarlık gerektirir
Tek bir fedakarlık
Kayıp getirir
Tek bir kayıp
Sorumluluk haline gelir
Tek bir sorumluluk
Savaş demektir
Tek bir seçim
Seni yok edebilir

Her seçimin bir sonucu vardır. Tris sevdiklerini -ve kendini- kurtarmak zorunda. Üzüntü, fedakarlık, kimlik, bağlılık, kurallar ve aşkla ilgili sorunlarla boğuşurken bu hiç de kolay olmayacak. Üstelik savaş başlıyor ve herkes tarafını seçmek durumunda. Ancak geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsan, zafer getireceğini umduğun seçim, tüm hayatını altüst edebilir. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Kuralsız – Insurgent (2015)
.
Yönetmen : Robert Schwentke
Senaryo: Brian Duffield , Akiva Goldsman
.
Oyuncular : Shailene Woodley – Tris, Ansel Elgort – Caleb, Theo James – Four, Naomi Watts – Evelyn, Maggie Q - Tori Wu, Miles Teller – Peter, Jai Courtney – Eric, Kate Winslet – Jeanine, Zoë Kravitz – Christina, Ray Stevenson - Marcus Eaton, Octavia Spencer – Johanna, Rosa Salazar – Lynn, Daniel Dae Kim - Jack Kang, Suki Waterhouse – Marlene, Mekhi Phifer – Max, Jonny Weston – Edgar, Emjay Anthony – Hector, Justine Wachsberger – Lauren, Hunter Burke, Ben Lamb – Edward, John Kap, Preston Baker, Shelby Townsend, Rich Graff – Aeneas, David Landry, Pete Burris,
.
Konu : Kuralsız, toplumdaki uyumsuzların sonunun gelmesinden üç gün sonra, Tris ve Four’un, engellenmiş olan Jeanine’in zihin kontrollü Cesurluk askerlerini yok etmek amacıyla Fedakarlık'a gelmesiyle başlıyor. Ancak zafer Tris’e korkunç bir kişisel zarar veriyor. Ailesini savaşta kaybederken, zihni ele geçirilmiş yoldaşı Will’i vurmak zorunda kalıyor.

Uyumsuz’daki gibi Kuralsız da, harabe halindeki duvarlarla çevrili Chicago kentinde geçiyor. Bu kentte hayatta kalanlar, yetenekleri, davranışları ve kişisel özellikleri baz alınarak beş gruba ayrılıyor. Fedakarlık kendini düşünmeyen, Dostluk barışcıl, Dürüstlük doğru sözlü, Cesurluk yılmaz ve Bilgelik zeki üyelerden oluşuyor. Hiçbir gruba dahil olamayanlar ise Topluluksuz olarak adlandırılıyor.

İlk filmde, bir Fedakarlık olarak büyüyen Beatrice “Tris” Prior, hükümetin uyguladığı bir testte kendinin bir Uyumsuz olabileceği sonucunu alıyor. Bu, Tris’in birden çok özelliği olduğu anlamına geliyor ve bir gruba dahil olmasını engelliyor. Çünkü Uyumsuzlar hiçbir kurum tarafından kontrol edilemeyen bağımsız düşünürlerdir ve tehlikeli olarak görülürler. Bu özelliğini öğrendikten sonra Cesurluk'a (Korkusuz) dahil olarak Uyumsuz kimliğini gizler. Ancak sıkı eğitim programı sebebiyle, diğer özelliklerini ortaya çıkarmak adına, halusinatif simulasyonlara tabi tutulur. İhtiyacı olan desteği Uyumsuz kimliği ifşa olan Tobias “Four” Eaton’dan görür.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder