Sayfalar

Mr. Holmes (2015)


Kitap : Hafif Bir Akıl Tutulması
Yazar : Mitch Cullin
Yayınevi : Labirent
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 224
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: A Slight Trick of the Mind
Writer : Mitch Cullin
Publisher : Anchor
Publish Date : 2006
Pages: 272
Dimensions : 5.2 x 0.5 x 8 inches
.
.
Konu: "Bilmez miyim?" dedi Holmes gülümseyerek. Camdan dışarı bakıyordu. Pencereden görünen kırmızı ve sarı krizantemler rüzgârda sallanıyordu.

"Rüyalarımı anılarımın yıpranmış parçaları olarak görüyorum. Hafıza kendi başına bir insanın dokusu gibi. Rüyalarsa geçmişimizin kopuk iplikleri. Eğrilip büğrülenler ana dokudan sapsa da bir tarafıyla esasına bağlı kalıyor. Belki bu acayip bir düşünce, bilmiyorum. Yine de rüyaların bir tür hafıza olduğunu düşünmüyor musunuz? Yaşadıklarımızın soyut hali olduğunu." (Kitaptan)
.

Film : Mr. Holmes (2015)
.
Yönetmen : Bill Condon
Senaryo: Mitch Cullin , Arthur Conan Doyle , Jeffrey Hatcher
.
Oyuncular : Zak Shukor - Matsuda Umezaki, Kit Connor - Boy - 10yrs, Michael Culkin - Bank Manager, Sam Coulson - Matinee 'Kelmot', Charles Maddox – Oswald, Zoe Rainey - Boy's Mother, Takako Akashi – Maya, Sarah Crowden - Mrs. Hudson, Madeleine Worrall - The Haunted Woman, Ian Mckellen - Sherlock Holmes, Milo Parker – Roger, Laura Linney - Mrs. Munro, Hattie Morahan - Ann Kelmot, Patrick Kennedy - Thomas Kelmot, Hiroyuki Sanada - Tamiki Umezaki, Roger Allam - Dr. Barrie, Colin Starkey - Dr. John Watson, Philip Davis - Inspector Gilbert, Nicholas Rowe - Matinee 'Sherlock', Frances de la Tour - Madame Schirmer
.
Konu : Yaşlanıp emekliye ayrılmış Sherlock Holmes, geçmişine bakar ve güzel bir kadının dahil olduğu çözüllmemiş bir davayı ele almaya karar verir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder