Sayfalar

Vahşi Koşu – Marathon Man (1976)


Kitap : Vahşi Koşu
Yazar : William Goldman
Yayınevi : Altın Yayınevi
Basım Tarihi : 1975
Sayfa Sayısı : 281
Boyutları : 12x19,5 cm
.
.
Book: Marathon Man
Writer : William Goldman
Publisher : Ballantine Books
Publish Date : 2001
Pages: 336
Dimensions : 5.5 x 0.7 x 8.3 inches
.
.
Konu: Auschwitz kampının eski Nazi dişçisi, otuz yıl önce kamptaki Yahudilerden topladığı çok miktardaki altın ve pırlantaları New York'ta bir banka kasasına saklamış ve bu servetinin idaresini kardeşine bırakmıştır. Kardeşi bir kazada ölünce saklanmakta olduğu Uruguay ormanlarından New York'a dönmek zorunda kalır. Ne kadar eşkâlini değiştirse de kendisini tanıyanlar olacaktır. İşin içine Amerikan gizli servisleri ve Columbia Üniversitesi'nde tarih mastırı yapan amatör bir maraton koşucusu da dahil olunca işler daha da karışacaktır.
.

Film : Vahşi Koşu – Marathon Man (1976)
.
Yönetmen : John Schlesinger
Senaryo : William Goldman
.
Oyuncular : Dustin Hoffman - Thomas Babington Levy, Laurence Olivier - Dr. Christian Szell, Roy Scheider - Henry Levy, William Devane - Peter Janeway, Marthe Keller - Elsa Opel, Fritz Weaver - Profesör Biesenthal, Richard Bright – Karl, Marc Lawrence – Erhard, Allen Joseph - Babe'in Babası, Tito Goya – Melendez, Lou Gilbert – Rosenbaum, Nicole Deslauriers – Nicole, Jacques Marin – LeClerc, James Wing Woo – Chen, Ben Dova - Szell'in Erkek Kardeşi, Lionel Pina - Sokak Soyguncusu, Jaime Tirelli - Sokak Soyguncusu, Alma Beltran – Çamaşırcı, Jeff Palladini - Babe'in Çocukluğu, Scott Price - Doc'ın Çocukluğu, Treat Williams - Central Park Jogger, Shawn Mcallister – Mechanic, Abebe Bikila – Kendisi, Annette Claudier – Hemşire, Raymond Serra - Kamyon Sürücüsü
.
Konu : Kolumbiya Üniversitesi'nde tarih öğrencisi olan Thomas farkında olmadan Paraguay ve ABD arasındaki yasa dışı elmas kaçakçılığının ortasında kalır. Bu da onu eski Nazi subayı, dişçi Dr. Christian Szell ile karşı karşıya bırakır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder