Sayfalar

Yabancı – Outlander (2014)



Kitap : Yabancı
Yazar : Diana Gabaldon
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 838
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Outlander
Writer : Diana Gabaldon
Publisher : Delta
Publish Date : 1998
Pages: 656
Dimensions : 6.1 x 1.4 x 9.2 inches
.
.
Konu: Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür.
Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Claire'e öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.
.

Film : Yabancı – Outlander (2014)
.
Yönetmen : Anna Foerster
Senaryo: Ronald D. Moore
.
Oyuncular : Nell Hudson - Laoghaire Mackenzie, Caitriona Balfe - Claire Randall, Sam Heughan - Jamie Fraser, Gary Lewis - Colum MacKenzie, Graham McTavish - Dougal MacKenzie, Lotte Verbeek - Geillis Duncan, Steven Cree - Ian Murray, Simon Callow - Duke of Sandringham, Laura Donnelly - Jenny Fraser Murray, James Fleet -Reverend Reginald Wakefield, Bryan Larkin – Geordie, Tobias Menzies - Black Jack Randall, Adam Smith - Army Sergeant, Nicholas Aaron – Arnold, Annette Badland - Mrs. Fitzgibbons, Stephen Walters - Angus Mhor        ,
.
Konu :
Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder