Sayfalar

Aşkın Gücü – What Dreams May Come (1998)


Kitap : Aşkın Gücü
Yazar : Richard Matheson
Yayınevi : Kozmik Kitaplar
Basım Tarihi : 2004
Sayfa Sayısı : 280
Boyutları : 13,5x19,5 cm
.
.
Book: What Dreams May Come
Writer : Richard Matheson
Publisher : Tor Books
Publish Date : 2004
Pages: 288
Dimensions : 5.7 x 0.8 x 8.2 inches
.
.
Konu: Öldükten sonra ne oluyor?
Hangimiz bu sorunun cevabını bilebiliriz ki?... Chris Nielsen'ın da bu konuda bir fikri yoktu; ta ki bir kaza hayatına son verip de onu biricik karısı Annie'den ayırana kadar...
Chris'i yeni bir deneyim beklemektedir; Cennet... Beklenmedik bir olay olur ve kendini yeni dünyasına alıştırmaya çalışan Chris'i allak bullak eder: Onun yokluğuna dayanamayan Annie intihar eder; ama O, sonsuza kadar kurtulamayacağı bir yere kilitlenmiştir. Chris karısı Annie için Cehennem'in kapılarını zorlar ve kendini yok etme pahasına bir mücadeleye girişir. Çok sevdiği karısı olmadan, Cennet bile tam değildir.
Sınırlarını sonuna kadar zorlayan aşk mı, yoksa ümitsizlik mi bu mücadeleyi kazanacak?
Richard Matheson'un Doğu ve Batı'nın kaynaklarını yıllarca inceleyerek kurguladığı romanında hem ölümden sonra yaşama dair aydınlatıcı bir deneyimi hem de soluksuz bir aşk hikayesini okuma fırsatı bulacaksınız. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Aşkın Gücü – What Dreams May Come (1998)
.
Yönetmen : Vincent Ward
Senaryo : Ronald Bass , Richard Matheson
.
Oyuncular : Robin Williams - Chris Nielsen, Cuba Gooding Jr. - Albert Lewis, Annabella Sciorra - Annie Collins-Nielsen, Max Von Sydow - Albert Lewis, Rosalind Chao - Leona
.
Konu : Çocuk doktoru Chris Nielsen, bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Gözlerini açtığında kendini bir anda hayallerinde yarattığı cennette bulur. Yeni bir dünyaya ulaşabilmesi için melek Albert, şekilden şekle girerek Chris'e yardımcı olur. Bu arada geride bıraktığı eşi Annie, Chris'i bir türlü unutamaz... Kederinden ne yapacağını bilemeyen Annie, eşinin cennette kendini beklediğine inanır. Bu inanç Annie'nin içine o kadar yerleşir ki dul kadın bir gün itiraf eder. Tüm dileği, hayatta her şeyden çok sevdiği Chris ile cennette buluşmaktır. Acıya dayanamayan Annie kendi canına kıyar. Ancak Annie cennet yerine cehenneme gider. Sevgilisi Annie'ye her ne pahasına olursa olsun bağlanmış olan Chris cenneti terk eder. Annie ile birlikte olmak için cehennemin derinliklerine doğru bir yolculuğa başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder