Sayfalar

Gündüz Nöbeti – Day Watch (2006)


Kitap : Gündüz Nöbeti
Yazar : Sergey Lukyanenko
Yayınevi : Pegasus Kitap
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı :520
Boyutları : 13x19 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Day Watch
Writer : Sergei Lukyanenko
Publisher : Harper Paperbacks
Publish Date : 2014
Pages: 480
Dimensions : 5.3 x 0.8 x 8 inches
.
.
Konu: Lanetten bahsederseniz lanetlenirsiniz…
Gece avcıları şehrin sokaklarında kol geziyor… Onlar bir dengenin olması gerektiğini biliyorlar. Çünkü bu dünya için Karanlık, Aydınlık'tan daha az önemli değil.

Tüm dünyada çok satan fantastik kurgu serisinin ikinci kitabı Gündüz Nöbeti, Gece Nöbeti'nin kaldığı yerden devam ediyor. Günümüz Moskova’sında geçen Aydınlık ile Karanlık arasındaki amansız mücadelede, Karanlık'ın güçleri gün boyunca tetikteyken Aydınlık'ın ajanları da geceyi izler. Bu iki kadim güç arasındaki, bin yıllık bir antlaşmayla kurulmuş dengeyi ise tarafsız yargıçlardan oluşan Engizisyon korur.

Ancak tarihin en önemli Kara Büyücüsü'nü hayata döndürecek güçte, yasaklanmış bir tılsımın kayboluşuyla bu hassas denge yerle bir olmak üzeredir. Üstelik, Antlaşma'yı bekleyen tek tehlike bu değildir. Küçük kızların kâbuslarından beslenen genç ve güzel cadı Alisa, yakışıklı ve genç bir Aydınlık olan İgor'a âşık olmuştur. Bir Aydınlık Diğer'e âşık olma talihsizliğini yaşayan genç cadı Alisa ile ihanete uğradığını düşünen İgor'un aşkları onları bu sonsuz savaşta birer piyon haline getirir. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Gündüz Nöbeti – Day Watch (2006)
.
Yönetmen : Timur Bekmambetov
Senaryo : Timur Bekmambetov
.
Oyuncular : Konstantin Khabensky – Anton, Mariya Poroshina – Svetlana, Vladimir Menshov – Geser, Galina Tyunina – Olga, Viktor Verzhbitsky – Zavulon, Valeri Zolotukhin - Kostya'nın babası, Yuri Kutsenko – Ignat, Sergei Trofimov, Zhanna Friske – Alisa, Yuriy Kutsenko – Ignat, Dmitriy Martynov – Yegor, Aleksandr Samoylenko – Medved, Aleksey Maklakov – Semyon, Georgiy Dronov – Tolik, Aleksey Chadov – Kostya, Nurzhuman Ikhtymbayev – Zoar, Irina Yakovleva - Galina Rogova
.
Konu: Moskova'daki Karanlık ve Aydınlık arasında devam eden savaşta bir adam bu iki büyük gücün her şeyle beraber tüm dünyayı da yok etmesini engelleyebilmek için uğraşmaktadır.

“Day Watch” günümüz Moskova’sında geçen bir gerilim aksiyon hikâyesi. Uzun yıllar önce yapılan ateşkesin ardından karanlık güçlerin üstün gelebilme çabası ile güçleri yüksek olan aydınlıkları aralarına katmaya çalışmaları ile başlıyor.
.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder