Sayfalar

Marslı – The Martian (2015)


Kitap : Marslı
Yazar : Andy Weir
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 416
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Martian
Writer : Andy Weir
Publisher : Broadway
Publish Date : 2014
Pages: 387
Dimensions: 5.2 x 0.8 x 8 inches
.
.
Konu: Kitap, bir kaza sonucu Mars’ta kalan Mark Watney isimli bir astronotun hayatını konu alıyor. Mark, bir şekilde Mars yüzeyinde kalıyor ve işin kötü yanı, oradan kaçmak için yapabileceği bir şey yok. Tek yapması gereken, birileri onu kurtarana kadar hayatta kalmaya çalışmak.
Bununla birlikte herkes Mark Watney’nin öldüğünü zannediyor. Sonuç olarak NASA’nın da ölü birisini kurtarmak için Mars’a acele bir şekilde bir çözüm ulaştırması da beklenmiyor. Bu sırada tüm dünya, Mark Watney’nin hayatını ve Mars görevini konuşuyor. Kendisi bu nedenle Dünya’daki en ünlü kişi olmuş durumda. Mark Watney de kendi çözümlerini üretmek zorunda.

Açlık, susuzluk, oksijen gibi etmenler Mark’ın en önemli ihtiyaçları. Önce bu problemleri çözmesi gerekiyor ki hayatta kalabilsin. (http://frpnet.net/ )
.

Film : Marslı – The Martian (2015)
.
Yönetmen : Ridley Scott
Senaryo : Drew Goddard , Andy Weir
.
Oyuncular : Lili Bordán – Blair, Jonathan Aris - Brendan Hatch, Mark O'Neal, Björn Freiberg, Michael Peña - Rick Martinez, Aksel Hennie - Alex Vogel, Kate Mara - Beth Johanssen, Jessica Chastain - Melissa Lewis, Kristen Wiig - Annie Montrose, Matt Damon - Mark Watney, Mackenzie Davis - Mindy Park, Sean Bean - Mitch Henderson, Sebastian Stan - Chris Beck, Donald Glover - Rich Purnell, Chiwetel Ejiofor - Venkat Kapoor, Naomi Scott - Ryoko
.
Konu : Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder