Sayfalar

Arkadaşlarını Öldür – Kill Your Friends (2015)


Kitap : Arkadaşlarını Öldür
Yazar : John Niven
Yayınevi : Aylak Kitap
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 312
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Kill Your Friends
Writer : John Niven
Publisher : Harper Perennial
Publish Date : 2008
Pages: 352
Dimensions : 0.8 x 5.3 x 8 inches
.
.
Konu: Steven Stelfox ile tanışın. Londra 1997: "Yeni İşçi" hareketi ezici çoğunlukla iktidara geliyor ve İngiliz pop müziği zirvede. Müzik sektörüne yön veren bir avuç şanslı adamdan biri olan Steven Stelfox bir yandan "seks ve uyuşturucu" âlemlerinde gezerken, bir yandan da kariyerinde zirveye tırmanmak için türlü şeytanlıklara imza atıyor. Hedefe giden her yol mübah felsefesiyle yaşayan Stelfox, gerçek bir psikopat; sektörün yarattığı tatminsiz bir canavar; kusursuz cinayetler işleyen bir cani, kronik cinsiyetçi, ırkçı ve diğer her şey-ci.

Arkadaşlarını Öldür, şaşırtıcı, sarsıcı ve psikopat bir karakter aracılığıyla müzik sektörünün arka planına ışık tutuyor. Stelfox karakteri hem müzik sektörünün hem de o dönemde dünyanın içinde olduğu politik ve kültürel atmosferin bir yansıması olarak da okunabilecek bir panorama sunuyor. Ateşli ve pervasız üslubuyla okuyucuyu kendine bağlıyor. Aynı zamanda, gülünmeyecek şeylere güldürecek kadar komik.

Eleştirmenler tarafından büyük övgüyle karşılanan Arkadaşlarını Öldür, kendisi de eski bir yetenek avcısı olan yazarın gerçek deneyimlerine de dayanıyor.

Yeteneksiz ama başarılı müzisyenlerden, yapım şirketlerinin çevirdiği dümenlerden, ortalama müzik tüketicisinden bahsediyor ve yozlaşmakta olan müzik endüstrisinin her alanına sert bir darbe vuruyor.
.

Film : Arkadaşlarını Öldür – Kill Your Friends (2015)
.
Yönetmen : Owen Harris
Senaryo : John Niven
.
Oyuncular : Edward Hogg - DC Woodham, Al Weaver – Bill, Jim Piddock - Derek Sommers, Rosanna Hoult – Kate, Deborah - Rosan Actress, Shihoko Nagai - restaurant guests at Cannes, Moritz Bleibtreu – Rudi, Bronson Webb – Hasting, Nicholas Hoult – Stelfox, Ed Skrein – Rent, James Corden – Waters, Rosanna Arquette – Barbara, Tom Riley - Parker-Hall, Georgia King – Rebecca, Joseph Mawle – Trellick, Craig Roberts - Darren
.
Konu : Steven Stelfox adındaki bir koordinatörün hayatından bir kesit sunmaktadır bizlere. Bu koordinatörlük işi yapan Steven, A&R adındaki bir müzik firmasında çalışmıştır. Ancak içinde her zaman için bir pop müzik kırıntıları bulunmaktadır. Bu ikilem arasında kalan Steven bakalım hayatına nasıl şekil verecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder