Sayfalar

Unutma Beni – Still Alice (2014)


Kitap : Unutma Beni
Yazar : Lisa Genova
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 340
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Still Alice
Writer : Lisa Genova
Publisher : Gallery Books
Publish Date : 2014
Pages: 352
Dimensions : 5.3 x 0.9 x 8.2 inches
.
.
Konu: Artık dünü yoktu, belki yarını da. Sadece bugüne sahipti. Ama o, hatırlayacağı son anı için savaşmaya kararlıydı.

Elli yaşındaki Alice Howland hayatıyla gurur duyuyordu. Harvard'da bilişsel psikoloji profesörüydü ve dilbilim alanında dünyaca tanınan bir uzmandı. Aynı zamanda başarılı bir eşi ve üç yetişkin çocuğu vardı. Ancak Alice, unutkanlığının arttığını, aklının giderek karıştığını hissetmeye başlamıştı. Derken trajik bir teşhis hayatını geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirdi.

Etkileyici olduğu kadar rahatsız edici bir hikâye olan Unutma Beni, sizi Alzheimer hastalığının üzücü yolculuğuna çıkarıyor. Akıl Oyunları kadar sarsıcı, Sıradan İnsanlar kadar unutulmaz bir eser. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film: Unutma Beni – Still Alice (2014)
.
Yönetmen : Wash Westmoreland , Richard Glatzer
Senaryo : Wash Westmoreland , Richard Glatzer
.
Oyuncular : Kristen Stewart - Lydia Howland, Julianne Moore - Dr. Alice Howland, Kate Bosworth – Anna, Alec Baldwin - Dr. John Howland, Victoria Cartagena - Prof. Hooper, Hunter Parrish - Tom Howland, Erin Darke – Jenny, Shane McRae – Charlie, Stephen Kunken - Dr. Benjamin, Cali T. Rossen – Leslie, José Báez
.
Konu: Columbia Üniversitesi’nde dil bölümünde profesör olan Alice Howland hayatta istediği her şeye sahiptir. Ona sadık bir kocası ve üç çocuğu vardır. Hayatı işiyle ailesinin arasında gidip gelmektedir. UCLA’de yaptığı bir konuşma sırasında konuşma için çok önemli bir kelimeyi bir türlü hatırlayamaz. Başarılı bir akademisyen için oldukça tuhaf olan “unutmak” eylemi, bir sabah yaptığı bir koşu sırasında tekrar eder; koşuya çıkan Alice eve dönüş yolunu bir türlü hatırlayamaz. Ailesinden gizli biçimde gördüğü nörolog, umduğundan daha kötü bir haber verir. Alice, Erken Başlangıçlı Alzheimer’a yakalanmıştır. Bu haberi kocası John ile paylaşır. Ailesiyle ilk büyük buluşmalarında bu haberi çocuklarıyla da paylaşır. Haftalar ilerledikçe Alice hastalığının ailesi, evliliği ve kariyeri üzerindeki etkiler iyle başa çıkmak zorunda kalacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder