Sayfalar

5. Dalga – The Fifth Wave (2016)


Kitap : 5. Dalga
Yazar : Rick Yancey
Yayınevi : Pegasus Kitap
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 464
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The 5th Wave
Writer : Rick Yancey
Publisher : Speak
Publish Date : 2015
Pages:512
Dimensions : 5.4 x 1.4 x 8.2 inches
.
.
Konu: 1.Dalga Dünya Karanlığa Gömüldü
2.Dalga Sadece Şanslı Olanlar Kurtuldu
3.Dalga Sadece Şanssız Olanlar Sağ Kaldı
4.Dalga Tek Bir Kural Geçerliydi: Kimseye Güvenme
5.Dalga Artık Kimse Ne Olacağını Bilmiyor

5. Dalga yaklaşırken tek başına kalmış olan Cassie ıssız bir otobanda onlardan kaçmaktadır. İnsana benzeyen Ötekiler, kırsal alanda karşılarına çıkan herkesi öldürmektedir. Dünya'da hayatta kalan son insanların peşindedirler. Cassie ilk başlarda "hayatta kalmanın tek yolu yalnız kalmaktır" inancına sıkı sıkıya sarılsa da gizemli ve cazibeli Evan Walker'la tanışınca fikri değişecektir. Erkek kardeşini, hatta belki de kendini kurtarabilmesi için Evan onun tek çaresidir. Ancak Cassie bir seçim yapmalıdır: Güven mi, çaresizlik mi? Meydan okumak mı, teslim olmak mı? Hayat mı, ölüm mü? Pes etmek mi, ayağa kalkmak mı? (Tanıtım Bülteninden)
.


Film : 5. Dalga – The Fifth Wave (2016)
.
Yönetmen : J Blakeson
Senaryo : Susannah Grant
.
Oyuncular : Chloe Moretz - Cassie Sullivan, Maika Monroe – Ringer, Maggie Siff -  Lisa Sullivan, Liev Schreiber - Colonel Vosch, Tony Revolori – Dumbo, Nick Robinson - Ben Parish, Ron Livingston, Nadji Jeter – PoundCake, Marc John Jefferies - Boy on the roof, Terry Serpico – Hutchfield, Alex Roe - Evan Walker, Talitha Bateman – Teacup, Michael Beasley - Major Bob, Barbara Vincent -  Quarantine nurse, Kendrick Cross – Soldier, Jim Palmer – Soldier, Faith Blankenship - Quarantine Victim, Adam C. Johnson - Sergeant Webb
.
Konu : Her biri birbirinden daha da ölümcül olan 4 ataktan sonra dünyanın büyük bir kısmı yok edilmiştir. İnsan şeklindeki uzaylılar nedeniyle diğer insanlara karşı güven duymayan Cassie,  korkuyla hayatta kalmaya çalışırken aynı zamanda kardeşini umutsuzca bu ortamdan kurtarmaya çalışır. Bunu yaparken de son umudu olan genç bir adama güvenmeli midir?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder