Sayfalar

Doktor Proktor'un Osuruk Tozu – Doctor Proctor's Fart Powder (2014)


Kitap : Doktor Proktor'un Osuruk Tozu
Yazar : Jo Nesbo
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 208
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Doctor Proctor's Fart Powder
Writer : Jo Nesbo
Publisher : Aladdin
Publish Date : 2010
Pages: 288
Dimensions : 5.1 x 0.8 x 7.6 inches
.
.
Konu: Doktor Proktor büyük bir çıkış yapmayı bekleyen, yaşlı bir mucit. Dünyanın en güçlü osuruk tozunu yapmak için yan komşusu Lise ve onun sıradışı arkadaşı Çörek ile birlik olduklarında hayalleri gerçek olacakmış gibi görünüyor.
Kanon Sokağı'nda başlayıp kıvılcımlar saçarak gelişen, Oslo'nun kanalizasyon sistemindeki vahşi bir kovalamaca ve anakondalarla renklenen, Nasa'ya kadar uzanan olaylar hafızanızdan silinmeyecek.
Jo Nesbø, Roald Dahl'ı andıran bu ilk ve nefis çocuk kitabında hayal gücünü özgür bırakıyor; yarattığı müthiş tuhaf karakterleri bol bol mizah ve zekice diyaloglarla biçimlendiriyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Doktor Proktor'un Osuruk Tozu – Doctor Proctor's Fart Powder (2014)
.
Yönetmen : Arild Fröhlich
Senaryo : Matthew Michael Carnahan
.
Oyuncular : Emily Glaister – Lise, Eilif Hellum Noraker – Bulle, Kristoffer Joner -
Doktor Proktor, Atle Antonsen - Herr Thrane, Arve Guddingsmo Bjørn – Trym, Even Guddingsmo Bjørn – Truls, Marian Saastad Ottesen - Commanders Wife / Lise's mother, Ingar Helge Gimle - Commander / Lise's father, Linn Skåber - Bulle's mother, Christian Skolmen - Dirigent Madsen, Nils Jørgen Kaalstad – Loverboy, Mariann Hole - Eine hübsche Frau, Anke Engelke - Chefin des Patentamtes, Marie Blokhus - Junge Juliette Margarin, Leif Dubard - Graf Margarin
.
Konu : Zindanları daha karanlık ve zenginlerin oğullarının daha kötü, ve deli profesörlerin bile daha deli olduğu, bizim yaşadığımız dünyaya benzer bir dünyada büyük bir  anaconda yaşıyor. Tuhaf bir şey mi bu? İki yalnız çocuğun arasındaki dostluk, milli kutlamaları kurtarmak ve adaleti sağlamak için yeterince güçlü müdür? İki çocuk aynı zamanda dostları olan deli bilim adamı Doktor Proktor’un şaşırtıcı buluşu osuruk tozunun tanınması ve tescil edilmesi için yardımcı olurlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder