Sayfalar

Oda – Room (2015)


Kitap : Oda
Yazar : Emma Donoghue
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 296
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Room
Writer : Emma Donoghue
Publisher : Back Bay Books
Publish Date : 2011
Pages: 352
Dimensions : 5.5 x 1 x 8.2 inches
.
.
Konu: Beş yaşındaki Jack'e göre, Oda bütün dünyadır: Doğduğu, Anne'siyle birlikte yemek yediği, oyun oynadığı, Televizyon seyrettiği ve Dışarısı hakkında bütün bildiklerini öğrendiği yer. Yaşlı Nick'in geleceği akşamlar, Anne onu güvenle uyuması için Gardırop'a kapatır.

Oda Jack'in yuvasıdır, oysa Anne için burası yedi yıldır kapatıldığı zindandan başka bir şey değildir. Anne, azim ve beceri ve ana sevgisiyle, oğluna özel bir hayat yaratmıştır ama, Jack'in soruları çoğaldıkça, onun çaresizliği de artmaktadır. Yine de, asıl sorunlar Büyük Firar'dan sonra Dışarısı'nda beklemektedir onları… Jack'in yaratıcı, komik ve iç yakıcı sesiyle anlatılan Oda, sevgileri imkânsızdan sağ çıkmalarını sağlayan bir ana-oğulun güçlü hikâyesi. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Oda – Room (2015)
.
Yönetmen : Lenny Abrahamson
Senaryo : Emma Donoghue
.
Oyuncular : Brie Larson – Anne, Joan Allen – Büyük anne, William H. Macy – Dede, Jacob Tremblay – Jack, Amanda Brugel - Memur Parker, Megan Park – Laura, Sean Bridgers - Yaşlı Nick, Cas Anvar - Dr. Mittal, Kate Drummond – Komşu, Justin Mader - FBI Ajanı, Jack Fulton – Komşu çocuk, Chantelle Chung – Clerk, Joe Pingue - Memur Grabowski, Randal Edwards – Avukat, Tom McCamus - Leo
.
Konu :5 yıl hapis tutulduğu tek göz odadan kaçtıktan sonra bir anne ve 5 yaşındaki oğlunun garip, korkutucu ve merak uyandıran dış dünyaya adapte olmaya çalışması anlatılıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder