Sayfalar

Muhteşem Yaratıklar– Beautiful Creatures (2013)


Kitap : Muhteşem Yaratıklar
Yazar : Margareth Stohl, Kami Garcia
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 488
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Beautiful Creatures
Writer : Margareth Stohl, Kami Garcia
Publisher : Little, Brown Books for Young Readers
Publish Date : 2012
Pages: 592
Dimensions : 4.2 x 1.4 x 6.8 inches
.
.
Konu: Gatlin'de sürprizlere yer yoktu. Hiçliğin ortasında bir yerlerde duruyorduk. En azından ben öyle olduğunu düşünüyordum, daha fazla yanılamazdım. Lena Duchannes, bir Güney kasabası olan Gatlin'de yaşamakta olan kimseye benzemiyordu. Bir yandan güçlerini gizlemeye çalışıyor, bir yandan da ailesini nesillerden beri eline geçirmiş olan bir lanetle savaşıyordu. Devasa çalılılar, bataklıklar ve Güney'in unutulmuş mezarlıkları gerçeği sonsuza kadar saklamayı başaramayacaktı. Ethan Wate Gatlin'den kurtulacağı günü iple çekiyordu. Rüyalarında gördüğü o hiç tanımadığı kıza âşık oldu. Lena kasabanın en eski ve en ürkütücü evine taşınınca, Ethan tarif edilemez bir şekilde ona doğru çekildiğini hissetti. Aralarındaki bağı anlamaya kararlıydı. Hiçbir sürprizin yaşanmadığı Gatlin'de bir sır bile her şeyi değiştirebilirdi. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Muhteşem Yaratıklar– Beautiful Creatures (2013)
.
Yönetmen : Richard LaGravenese
Senaryo : Richard LaGravenese , Kami Garcia
.
Oyuncular : Alden Ehrenreich - Ethan Wate, Alice Englert - Lena Duchaness, Jeremy Irons - Macon Ravenwood, Emma Thompson - Mrs. Lincoin, Emmy Rossum - Ridley Duchaness, Viola Davis - Amma  Kyle, Gallner Larkin, Zoey Deutch - Emily Asher, Margo Martindale - Del Teyze, Leslie Castay, Andrea Frankle - Lila Wate, Lance E. Nichols - Mayor Snow, J.D. Evermore - Mitchell Wate, Rachel Brosnahan - Genevieve Duchaness, Jordan Sudduth, Jim Sojka, Philippe Radelet, Ryan Chase Lee, Justine Wachsberger - Justine Duchannes
.
Konu : 17 yaşındaki Ethan Wate, aylardır aynı rüyayı görmektedir. Gizemli bir genç kız, kendisini bir İç Savaş alanında beklemektedir. Ethan karşı konulamaz biçimde onunla olmak istemektedir fakat bilinmeyen bir tehlike vardır - ve her seferinde bir yıldırım çarpar ve Ethan kıza ulaşamadan onu öldürür.
Bu rüyalar dünyasındaki tehlikeyi bile Ethan’ın gerçek hayatta Gatlin, Güney Carolina’da uyandığı hayatına tercih eder. Burası küçük ve 21.yüzyıla ayak uyduramamış, tutucu bir kasabadır; burada hiçbir şey asla değişmez ve hiçbir şey olmaz. Annesinin ani ölümünün ardından tamamıyla içine kapanın babasıyla eve tıkılan Ethan, ancak kitaplarda okuyabildiği hayatlara hasret duyar.

Fakat Ethan’ın sıradan hayatı, gotik Ravenwood Manor’un münzevi sahibi Macon Ravenwood’ın yeğeni olan Lena Duchannes adlı güzel ve gizemli kızın gelmesiyle sarsılır. Ethan aniden Lena’ya tutulur; her ne kadar bela bu kızın peşini bırakmıyor gibi görünse de ve onun kontrolünün ötesinde güçlere sahip olan bir Caster olduğu aşikardır. Kasaba muhafazakâr Bayan Lincoln tarafından yönetilmektedir ve kızın sürgüne gönderilmesini ister. Even Gatlin’in her şeyi bilen kütüphanecisi Amma, tarihin tekerrür etmesinden korkar - 16.yaşına yaklaşan Lena’nın aile sırrının ve lanetin yeniden belirmesinden. Bir Caster’ın Aydınlık ya da Karanlık’ın güçlerince seçildiği bir zamandır.

Fakat Lena’nın kaderi onu ve Ethan’ı karmakarışık büyülerin ağına ve kaçışı olmayan bir tehlikeye çoktan lanetle mühürlenmiş olabilir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder