Sayfalar

Olive Kitteridge (2014)


Kitap : Kül Mevsimi
Yazar : Elizabeth Strout
Yayınevi : Pegasus
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 344
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Olive Kitteridge
Writer : Elizabeth Strout
Publisher : Random House Trade Paperbacks
Publish Date : 2008
Pages: 320
Dimensions : 4.5 x 0.3 x 7.3 inches
.
.
Konu: Elizabeth Strout'un Pulitzer ödüllü çok satan kitabı Kül Mevsimi, bütün kusurlarına rağmen olağanüstü bir insancıllığa sahip kahramanı Olive Kitteridge'in eşliğinde okurlarını sıradan insanların gündelik detayların büyüsüyle örülü yaşamlarında bir gezintiye çıkarıyor.

Bazen inatçı, bazen sabırlı, bazen anlayışlı bazense hazin bir inkâr içindeki Olive Kitteridge bilerek ya da bilmeyerek birçok hayata dokunur: Olive'in aşırı hassaslığından bıkmış bir oğul; evliliğine olan sadakati hem bir lütuf hem de bir lanet olan bir koca; geçmişte yaşadığı bir aşk macerası peşini bırakmayan bir piyanist; yaşama isteğini kaybetmiş eski bir öğrenci…

Strout'un geçmişin yakıcı acılarının bıraktığı küllerle hesaplaşan, hayatlarının olgunluk dönemindeki karakterleri canlılıkları ve tanıdıklıklarıyla bize ancak Salinger gibi büyük yazarlarda rastlayacağımız türden inceliklerle dolu bir dünyayı hatırlatıyor. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Olive Kitteridge (2014)
.
Yönetmen : Lisa Cholodenko
Senaryo : Jane Anderson
.
Oyuncular : Bill Murray - Jack Kennison, Frances Mcdormand - Olive Kitteridge, Richard Jenkins - Henry Kitteridge, John Gallagher Jr. - Christopher Kitteridge, Zoe Kazan - Denise Thibodeau, Martha Wainwright - Angela O'Meara, Ken Cheeseman - Harmon Newton, Amanda Good Hennessey – Waitress, Jesse Plemons - Jerry McCarthy, Marianna Bassham – Penny, Rachel Brosnahan - Patty Howe, Patrick Carroll - Dr. Ted, Brady Corbet - Henry Thibodeau, Rhet Kidd - Pig Mask, Frank Ridley - Mr. Thibodeau, Maryann Urbano - Mrs. Kennison, John Franchi - Bar Patron        
.
Konu : İnatçı, patavatsız ve disiplinli bir matematik öğretmeni olan Olive Kitteridge'i merkeze alıyor. Sert görünümünün altında yumuşacık bir kalbi olan Olive, hoşgörülü eşi Henry ve onların diğer insanlarla kurdukları ilişkiler; bir New England kasabasında yaşadıkları 25 yıl üzerinden anlatılıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder