Sayfalar

Kral İçin Hologram – A Hologram for the King (2016)


Kitap : Kral İçin Hologram
Yazar : Dave Eggers
Yayınevi : Siren Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 296
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: A Hologram for the King
Writer : Dave Eggers
Publisher : Vintage
Publish Date : 2013
Pages: 352
Dimensions : 5.1 x 0.7 x 8 inches
.
.
Konu: Yaşam denen çölün tam ortasında, hükmen mağlup olduğu oyunu kurallara uygun oynamaya çalışan kahraman Alan Clay'in peşinde Eggers, Boston banliyölerinden Arabistan'a, toplantı odalarının kalabalığından otel odalarının ıssızlığına uzanıyor. Birileri çölde kumları süpürmekle meşgulken diğerleri yılgınlığa, iç sıkıntısına teslim oluyor ve herkes köşeyi dönme hayalleriyle avunuyor. Godot'yu beklercesine para kazanmayı, içine düştüğü karanlıktan sıyrılmayı bekleyen Alan Clay'in trajikomik hikâyesinin anlatıldığı Kral için Hologram'da Amerikan rüyasının ipliği nihayet pazara çıkıyor.

Kral için Hologram, hayallerinden başka sermayesi olmayan ve beklemekten bıkıp usanmayan bir adamın kurtlar sofrasında yer edinme uğraşının, paranın gücüne tapılan bir dünyada kendi yolunu arayışının romanı.
(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Kral İçin Hologram – A Hologram for the King (2016)
.
Yönetmen : Tom Tykwer
Senaryo : Dave Eggers , Tom Tykwer
.
Oyuncular : Tom Hanks - Alan Clay, Tom Skerritt, David Menkin, Christy Meyer, Khalid Laith - Karim Al-Ahmad, Michael Baral, Jeff Burrell, Sarita Choudhury, Tracey Fairaway, Sidse Babett Knudsen, Megan Maczko, Dhaffer L'abidine, Rolf Saxon, Jane Perry, Michael Ihnow, Omar Elba – Yousef, Jon Donahue – Ted, Waleed Elgadi – Sayed, Jihad Abdou - Dr. Hadad, Jane Perry (2) - Ruby Clay, Janis Ahern - Catherine Flynn, Lewis Rainer, Alexander Black
.
Konu : 2010 ekonomik krizinden sonra, depresif, yeni boşanmış ve işini kaybetmiş Amerikalı Alan Clay hayatının anlaşması olacağını düşündüğü bir iş için Suudi Arabistan’a yollanır. Amacı Suudi kralına hologram telekonferans sistemi satabilmektir. Yerel gelenekler ve şaşırtıcı bürokrasi işleyişine alışmaya çalışırken tanıştığı taksi şoförü ve Arap doktor ile hayatını yoluna koyar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder