Sayfalar

Danimarkalı Kız – The Danish Girl (2015)


Kitap : Danimarkalı Kız
Yazar : David Ebershoff
Yayınevi : Pegasus
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 368
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Danish Girl
Writer : David Ebershoff
Publisher : Penguin
Publish Date : 2001
Pages: 270
Dimensions : 5.3 x 0.7 x 8 inches
.
.
Konu: Alışılmadık bir aşkın gerçek hikâyesi

Kopenhag, 1925. Greta; Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim eğitimi almaya gelmiş genç bir kızdır. Akademide utangaç ve içine kapanık hocası Einar'la tanışır ve ona âşık olur. İki genç evlenir ve hayatlarını resme adarlar. Greta insan portreleri konusunda uzmandır ve bir gün modeli provaya gelemeyince Einar'dan kadın kıyafeti giyip kendisi için poz vermesini rica eder. Kadın kıyafetleri içindeki Einar bu role kendini kaptırır ve Lili adında birinin kişiliğine bürünür. O günden itibaren Lili ikilinin hayatlarına dâhil olur ve Einar'ın hayatında bambaşka bir kapı açılır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Danimarkalı Kız – The Danish Girl (2015)
.
Yönetmen : Tom Hooper
Senaryo :   David Ebershoff, Lucinda Coxon
.
Oyuncular : Eddie Redmayne - Einar Wegener_Lili Elbe, Alicia Vikander - Gerda Wegener, Ben Whishaw – Henrik, Sebastian Koch – Warnekros, Amber Heard – Oola, Matthias Schoenaerts - Hans Axgil, Ole Dupont, Alicia Woodhouse, Maya Lindh, Richard Dixon – Fonnesbech, Adam Fischer, Cosima Shaw, Adrian Schiller – Rasmussen, Emerald Fennell – Elsa, Jeanne Abraham, Victoria Emslie – Véronique,
.
Konu : Danimarkalı ressam Lili Elbe'nin (gerçek adı Einar Wegener) sıradışı yaşamını beyazperdeye taşıyor. Danimarka'da ünlü bir ressam olan Einar Wegener erkek olarak dünyaya gelip Gerda Gottlieb ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir. Kendisi gibi ressam olan eşi Gerda'ya bir gün kadın model olarak poz verdikten sonra karşı cinsten ikinci bir kişiliğe bürünmeye başlar. Bütün bu süreç, Wegener'in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin objesi olmasına dek sürecek, ikilinin hem özel, hem de profesyonel hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder