Sayfalar

Sivrisinek Sahili – The Mosquito Coast (1986)


Kitap : Sivrisinek Sahili
Yazar : Paul Theroux
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 500
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Mosquito Coast
Writer : Paul Theroux
Publisher : Mariner Books
Publish Date : 2006
Pages: 384
Dimensions : 5.5 x 1 x 8.2 inches
.
.
Konu: Ayrıksı ve sivri dilli mucit Allie Fox ABD'den ve temsil ettiği her şeyden nefret etmekte, insanlığın ve kendisinin daha iyi bir dünyada yaşamayı hak ettiğine inanmaktadır.

Medeniyet en başından yanlış kurgulanmış, insanlık da aptallığıyla dünyayı felakete sürüklemiştir. Ama kendisi "son insan"dır ve açıkça ifade etmese de dünyayı kendisinin kurtaracağına inanır. Bir gün dört çocuğu ve karısını alıp arkasına bile bakmadan ülkesini terk eder ve Honduras'a ütopik bir düzen kurmaya gider. Sivrisinek Sahili adlı bölgede her şeye sıfırdan başlar ve doğanın kucağında mükemmel bir mikrokozmos yaratır. Ancak medeniyetten kaçarken kendi medeniyet anlayışını geride bırakamayan Allie, vahşilere "insan gibi" yaşamayı öğretmeyi kafaya koymuştur. Allie'nin on dört yaşındaki oğlu Charlie'nin canlı, naif ve esprili anlatımı eşliğinde, zeki ve benmerkezci anti-kahraman Allie Fox'un bir idealistten bir zorbaya dönüşmesine tanık oluruz. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Sivrisinek Sahili – The Mosquito Coast (1986)
.
Yönetmen : Peter Weir
Senaryo : Paul Schrader
.
Oyuncular : Harrison Ford - Allie Fox, Helen Mirren - Mutter Fox, River Phoenix - Charlie Fox, Martha Plimpton - Emily Spellgood,
.
Konu : Allie Fox (Ford) Amerika'da yaşayan bir bilim adamıdır. Ancak yaşadığı ülkenin değerlerini gitgide kaybetmesi ve onun çalışmalarına hiç destek verilmemesi sonucu, ülkesine karşı bir tepki duyar ve tüm ailesini alarak Honduras'taki Sivrisinek Sahili'ne gider. Ancak oraya alışma süreci zor olur. Zaman zaman Fox, ülkedeki misyonerlerle de tartışır. Ülke içinde sorunlar artınca ailesi Amerika'ya geri dönmek ister ancak Fox ise başka bir yerde yeni bir hayata başlamayı savunur.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder