Sayfalar

Dr. Moreau'nun Adası – The Island of Dr. Moreau (1996)


Kitap : Dr. Moreau'nun Adası
Yazar : H. G. Wells
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 160
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Island of Dr. Moreau
Writer : H. G. Wells
Publisher : H.G. Books
Publish Date : 2013
Pages: 146
Dimensions : 6 x 0.3 x 9 inches
.
.
Konu: Wells’in kâhince bir bilimkurgu romanı olan Dr. Moreau’nun Adası, Moreau’nun çalışma yöntemi (canlı hayvanlar üzerinde deneyler yapmak) zaten hâlâ tartışmalıyken, günümüzde klonlama ve genetik deneyler meselesiyle daha da ateşlenen bu tartışmanın yansımalarından kurtulamaz. Dr. Moreau’nun Adası, The Origin of Species’in (Türlerin Kökeni, 1859) yayınlanmasından sonra ortaya çıkan kaygılardan yararlanıp Darvinci kuramı ürkütücü biçimde kullanarak okurlarını bu kaygılarla yüzyüze bırakır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Dr. Moreau'nun Adası – The Island of Dr. Moreau (1996)
.
Yönetmen : John Frankenheimer
Senaryo : H.G. Wells, Richard Stanley, Ron Hutchinson
.
Oyuncular : Marlon Brando - Dr. Moreau, Val Kilmer – Montgomery, David Thewlis - Edward Douglas, Fairuza Balk – Aissa, Daniel Rigney - Hyena-Swine, Temuera Morrison – Azazello, Nelson de la Rosa – Majai, Peter Elliott – Assassimon, Mark Dacascos - Lo-Mai, Ron Perlman - Sayer of the Law, Marco Hofschneider - M'Ling, Miguel López – Waggdi, William Hootkins – Kiril
.
Konu: Hayvanlar üzerinde deney yapan Dr. Moreau, hayvan hakları savunucularının baskısından ötürü kendisini bir adaya kapatır ve deneylerine burada devam eder. Amacı insan ve hayvan DNA’larını karıştırarak insan ırkını daha güçlü yapmaktır ama işler ters gider ve yaratılan canlıların hayvani içgüdüleri ağır basmaya başlar. Bunun yanında da insan zekâsını kullanarak tek tük bir isyan hareketi başlatırlar. Biz de bu olanları dış dünyaya adada olan biten herşeye şahit olmuş Douglas’ın ağzından öğreniriz.
.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder