Sayfalar

Alt Tarafı Dünyanın Sonu– Juste la fin du monde (2016)


Kitap : Alt Tarafı Dünyanın Sonu
Yazar : Jean Luc Lagarce
Yayınevi : Mitos Boyut Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 160
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Juste la fin du monde
Writer : Jean Luc Lagarce
Publisher : les Solitaires intempestifs
Publish Date : 2000
Dimensions : 7.9 x 0.3 x 5 inches
.
.
Konu: Kendine özgü metin kurgusuyla çağdaş tiyatro yazınında ayrı bir yer kazanan Lagarce, insan ruhunun masumiyetini, acımasızlığını, oradan oraya savruluşunu, başkaları arasında var olma çabasını kendince anlatıyor. Bu kitaptaki iki oyunu, Lagarce'ın yazın yolculuğunun iki önemli durağı: Evi terk eden bir oğul, tek oğul ve geride kalıp onu bekleyenler... Özlemle beklenen bazen çıkar gelir, bazen umutları tükenir, bu da bir çeşit cinayet değil midir?... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Alt Tarafı Dünyanın Sonu– Juste la fin du monde (2016)
.
Yönetmen : Xavier Dolan
Senaryo : Xavier Dolan
.
Oyuncular : Gaspard Ulliel - Louis-Jean Knipper, Vincent Cassel – Antoine, Léa Seydoux – Suzanne, Marion Cotillard – Catherine, Nathalie Baye – Anne, Arthur Couillard – Gaby, Stephan Dubeau
.
Konu : Amansız bir hastalığa yakalandığı için ölümü artık an meselesi olan yazar Louis-Jean Knipper, 12 yıldır hiç görmediği ailesini ziyaret ederek onlara veda etmeyi planlamaktadır. Ancak aile üyelerinin bunca yıl sonra gelen ziyarete farklı tepkileri olacaktır: Neredeyse hiç görmediği küçük kız kardeşi Suzanne, etrafındaki herkese öfke saçan ağabeyi Antoine ve annesinin onunla paylaşmak istedikleri farklıdır. Louis'nin kendisi hakkındaki acı gerçeği ailesine anlatması kolay olmayacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder