Sayfalar

Umut Bahçesi – The Zookeeper's Wife (2017)


Kitap : Umut Bahçesi
Yazar : Diane Ackerman
Yayınevi : Pegasus
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı : 400
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Zookeeper's Wife
Writer : Diane Ackerman
Publisher : W. W. Norton & Company
Publish Date : 2017
Pages: 384
Dimensions : 5.5 x 1.1 x 8.3 inches
.
.
Konu: Hayat Kurtarmak, Kendi Hayatlarından Vazgeçebilmek Demekti Varşova Hayvanat Bahçesi Sahiplerinin Yüzlerce İnsanı Nazilerin Elinden Kurtarmasını Anlatan Gerçek Bir Hikâye… 1939: Almanlar Polonya’yı işgal eder. Varşova Hayvanat Bahçesi’ni işleten Jan ve Antonina Żabiński şehre yapılan bombardımandan sağ çıksa da hayvanlarının birçoğunun işgalciler tarafından öldürüldüğüne tanık olur. Daha sonra kendilerini en üstün ırk olarak gören Naziler, en değerli hayvan türlerini, hayvanlarda “en saf” ırkları yaratma maksadıyla yürüttükleri programlarda kullanmak üzere Berlin’e gönderirler. Üzerlerinde hissettikleri tüm Nazi baskısına rağmen Żabińskiler, boş kalan hayvan kafeslerinde Yahudileri saklamak için hayatlarını tehlikeye atarak yaklaşık üç yüz kişiyi Holokost’tan kurtarırlar. Żabińskilerin cesaretinden ve Antonina’nın tüm canlılara karşı gösterdiği inanılmaz hassasiyetten büyülenen, çok satan kitaplar yazan Diane Ackerman, empati duygusunun ve sevginin gücüne dair dokunaklı ve dramatik bir hikâye anlatıyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Umut Bahçesi – The Zookeeper's Wife (2017)
.
Yönetmen : Niki Caro
Senaryo : Angela Workman
.
Oyuncular : Jessica Chastain - Antonina Zabinski, Johan Heldenbergh - Jan Zabinski, Daniel Brühl - Lutz Heck, Iddo Goldberg - Maurycy Fraenkel, Anna Rust - The Zebra Woman, Michael McElhatton – Jerzyk, Goran Kostic – Kinszerbaum, Junes Zahdi        , Shira Haas – Urszula, Slavko Sobin, Efrat Dor, Magdalena Lamparska
.
Konu : Varşova Hayvanat Bahçesi'nin yöneticisi Jan Żabiński ve eşi Antonina Żabiński , hayvanat bahçesinin gelişmesi için tüm imkanları seferber etmekte, hayvanlarla yakından ilgilenmektedir. Ancak bu mutlu hayatları, 2. Dünya Savaşı'nın başlangıcını temsil eden olayla, Nazi Almanyası'nın Polonya'yı işgaliyle uzak bir hayale dönüşecektir. Hayvanların bir kısmı bombardımanda ölür, hayvanat bahçesi kapatılır. Ancak Żabiński çifti boş durmayacak, boş kalan kafeslerde, kendi evlerinde ve havyanat bahçesine bağlı diğer tesislerde ellerinden geldiğince çok sayıda Yahudi'yi saklayacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder