Sayfalar

The Outsiders – Dışarıdakiler (1983)


Kitap : Dışarıdakiler
Yazar : S. E. Hinton
Yayınevi : Martı Yayınları
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı : 208
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Outsiders
Writer : S. E. Hinton
Publisher : Speak
Publish Date : 2006
Pages: 224
Dimensions : 5.6 x 0.6 x 8.2 inches
.
.
Konu: Ponyboy’a göre dünyada iki çeşit insan var: her şeyi yapabilecek güce sahip, zengin ve şımarık Sosyetikler ile her zaman arkalarını kollaması gereken, hayatın pek de iyi davranmadığı Yağlılar.

Ponyboy, tüm zorluklara rağmen Yağlı olmaktan dolayı mutlu. Çünkü pek çok sıkıntının yanında; sevginin, kardeşliğin ve dostluğu gerçeğini yaşayabildiği samimi bir dünyası var. Kendisine ve sıkı sıkıya bağlı olduğu iki ağabeyi ile dostlarına saldırmaktan zevk alan Sosyetiklere karşı hep bir mücadele halinde. Ama olsun, bu da bir Yağlı olmanın vazgeçilmez kuralı.

Derken bir gece vakti, birilerinin fazla ileri gitmesiyle Ponyboy’un dünyası tepetaklak oluyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : The Outsiders – Dışarıdakiler (1983)
.
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Senaryo : S.E. Hinton
.
Oyuncular : Matt Dillon – Dallas, Ralph Macchio - Johnny Cade, C. Thomas Howell - Ponyboy Curtis, Patrick Swayze – Darrel, Rob Lowe - Sodapop Curtis, Emilio Estevez – Keith, Tom Cruise - Steve Randle, Diane Lane – Sherri, Michelle Meyrink – Marcia, Gailard Sartain - Jerry Wood, Tom Waits - Buck Merrill, Sofia Coppola - Little Girl, Tom Hillmann          
.
Konu : 1980'ler. Küçük bir kasabadaki Oklahomalı gençler ikiye bölünmüştür. Hayatın kendilerine pek bir gelecek sunmadığı Greasers ve genellikle zengin ailelerin çocuklarından oluşan Socs (Socials) iki ayrı çetedir. Greasers'lı iki delikanlı Ponnyboy ve Johnny Socs'lu iki güzel olan Cherry ve Marcia ile flört ettiklerinde, sonuç kaçınılmaz olur: çıkan kavgada Johnny, Socs'un ileri gelenlerinden Bob Sheldon'ı istemeden öldürür. İki genç hem intikam alacakları korkusuyla Socs'lardan hem de polisten saklanmak için kaçak hayatına başlarlar. Yaşayacakları şeyler, hem Ponnyboy'u hem de Johnny'yi tahmin edemeyecekleri kadar olgunlaştıracaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder