Sayfalar

Hayatın Getirdikleri – The Secret Life of Bees (2008)


Kitap : Arıların Gizli Yaşamı
Yazar : Sue Monk Kidd
Yayınevi : Pegasus
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 336
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Secret Life of Bees
Writer : Sue Monk Kidd
Publisher : Penguin Books
Publish Date : 2003
Pages: 336
Dimensions : 5.1 x 0.6 x 7.7 inches
.
.
Konu: Lily, dört yaşındayken annesini kazayla öldürdüğüne inanarak büyümüştür. Kendisinin silahı elinde tuttuğuna dair bir anısı olduğu gibi babası da bu olayı kendisine anlatmıştır. Artık on dört yaşındadır ve hem annesinin hem de bağışlanmanın özlemini çekmektedir. Güney Carolina'da şeftali bahçelerinin olduğu bir yerde babasıyla yaşayan Lily'nin tek bir dostu vardır: sert görünümünün ardında yumuşak bir kalbi olan siyahi hizmetkâr Rosaleen. Altmışlı yıllarda, bölgede ırkçılık nedeniyle sık sık şiddet olayları yaşanmaktadır.

Bir gün Rosaleen de bu ırkçılığın hedefi olur ve haksız yere tutuklanıp dayak yer. Bunun üzerine Lily ile birlikte Güney Carolina'daki Tiburon kasabasına kaçarlar. Burası, Lily'nin çok küçükken kaybettiği annesinin geçmişine ait sırları da barındırmaktadır. Yeni geldikleri bu kasabada, arıcılıkla uğraşan ve birbirinden renkli kişilikleri olan üç kız kardeş onlara kapılarını açar. Böylece Lily arıların büyüleyici dünyasıyla ve alışılmadık bir dinî figür olan Siyah Meryem'le tanışır. Arıların Gizli Yaşamı, kadınlığın manevi gücü üzerine yazılmış sıradışı bir roman. Kadınların kuşaktan kuşağa birbirine aktaracağı değerli bir hikâye. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Hayatın Getirdikleri – The Secret Life of Bees (2008)
.
Yönetmen : Gina Prince-Bythewood
Senaryo : Gina Prince-Bythewood
.
Oyuncular : Dakota Fanning - Lily Owens, Paul Bettany - T. Ray Owens, Hilarie Burton - Deborah Owens, Queen Latifah - August Boatwright, Alicia Keys - June Boatwright, Jennifer Hudson - Rosaleen Daise, Sophie Okonedo - May Boatwright, Nate Parker - Neil
.
Konu : Öfkeli ve zalim babasından kaçmak ve annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmek isteyen yaşındaki Lily Owens, bakıcısı ve arkadaşı Rosaleen ile arıcılıkla uğraşan Boatwright kardeşlerin Güney Carolina'daki kasabalarına gider. Beklenmedik bir sevgi ve merhametle sarmalanan Lily, bu eşsiz kadınların arasında, insanın yuvasını bulmak için bazen uzaklaşması gerektiğini farkeder.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder