Sayfalar

Dokuzuncu Hayat – The Ninth Life of Louis Drax (2017)


Kitap : Louis Drax'ın Dokuzuncu Canı
Yazar : Liz Jensen
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı : 280
Boyutları : 10.3x17.3 cm
.
.
Book: The Ninth Life of Louis Drax
Writer : Liz Jensen
Publisher : Bloomsbury USA
Publish Date : 2016
Pages: 240
Dimensions : 5.5 x 0.6 x 0.3 inches
.
.
Konu: Louis Drax sorunlu bir çocuk. Zeki, yaşından olgun, oyunbaz ve ne yazık ki “kazakolik”. Dışarıda geçirdiği herhangi bir gün Louis'nin başına bir şey gelmesi neredeyse kaçınılmaz. Ama dokuzuncu doğum gününde, ailece gittikleri piknikte olanlar hayal edilemeyecek kadar korkunç şeylerdir. Louis bir kayalıktan aşağıya düşer ve komaya girer; babası ortadan kaybolur, annesi de şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez hale gelir. Provence'ta bir klinikte çalışan Dr. Dannachet, Louis'yi komadan çıkmaya ikna etmeye çalışır ama çocuk bütün tıbbi bilgileri yalanlar ve sonuçta doktorun kendisi Louis'nin karanlık dünyasının içine çekilir. Esrarı çözebilecek tek kişi Louis ama o da iletişim kuramayacak durumda. Ya da biz öyle sanıyoruz! (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Dokuzuncu Hayat – The Ninth Life of Louis Drax (2017)
.
Yönetmen : Alexandre Aja
Senaryo : Max Minghella
.
Oyuncular : Aiden Longworth - Louis Drax, Jamie Dornan - Dr. Allan Pascal, Sarah Gadon – Natalie, Aaron Paul – Peter, Molly Parker, Barbara Hershey, Terry Chen – Elliott, Oliver Platt, Fiona Vroom, Luke Camilleri – Alex, Anjali Jay – Macy, Julian Wadham, Spencer Drever, Lina Roessler – Caitlin, Goldie Hoffman, David Lloydy – Freddy, Nels Lennarson, Jane McGregor, Iris Paluly, Anthony Shudra – Milo, Beckham Skodje, Adam Abrams, Justin Bowe – Jack, Fiona Vroom, Dakota Guppy, Alex Zahara - Eduardo Navarra
.
Konu : Louis Drax kaza yapmaya çok meyillidir. Sadece küçük kazalar değil. Büyük, korkunç ve ölüm tehlikesi yüksek kazalar. Aslına bakılırsa yaşadığı sekiz yılda sekiz büyük ölüm tehlikesi atlatmıştır. Ezilmiş, zehirlenmiş, elektrik akımına kapılmış, donmuş, kırılmış ve boğulmuştur. Ancak gizemli bir nedenle hepsinden canlı çıkmayı başarır. Ne ailesi ne de psikiyatristi, Louis'nin gizemini gün yüzüne çıkaramaz.
Louis yaşadığı en büyük kazayı, dokuzuncu doğum günü sırasında annesi Natalie ve babası Peter ile beraber iken tecrübe eder. Bir uçurumdan, buz gibi soğuk suyun içine düşen Louis, hastaneye ulaşamadan ölür. Bu onun son kazası gibi görünmektedir.
Gerçekten öyle midir? Morgda geçirdiği iki saatin ardından, Louis açıklanamayan bir şekilde hareket etmeye başlar. Ünlü çocuk nörolojisti Dr. Al lan Pascal, Louis'nin gizemini çözmeye kararlıdır. Ancak Dr. Pascal'ın Natalie Drax'a karşı artan ilgisi olayları çok daha karışık bir hale getirir. Ayrıca esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Peter, herkes için potansiyel bir tehlike oluşturmaya başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder