Sayfalar

A Promise (2013)


 Kitap : Geçmişe Yolculuk
Yazar : Stefan Zweig
Yayınevi : Tekin Yayınevi
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı : 160
Boyut: 14 x 21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Journey Into the Past
Writer : Stefan Zweig
Publisher : NYRB Classics
Publish Date : 2010
Pages: 100
Dimensions: 5 x 0.4 x 8 inches
.
.
Konu: “Birbirlerine ilk kez bundan dokuz yıl önce rastlamışlardı. O günden sonra da uzaklığı aşamadıkları için bir türlü yakınlaşamamışlardı. Tanrım, ne kadar uzun sürmüştü bu dokuz yıl. Bugüne kadar, bu akşama kadar aradan dört bin gece ve dört bin gün geçmişti!” Savaşın farklı biçimlere ve renklere bürünerek sürekli hayatlarımızı işgal ettiği bir dünyada Stefan Zweig okuru elinden tutuyor ve sıradan insanın bu büyük mekanizma karşısında hissettiklerini tek tek anlatıyor. Kimi zaman acizlik, korku; kimi zamansa kahramanlık, coşku, harekete geçme isteği… Devletler, ordular bizleri bir silahtan, bir sayıdan ibaret görürken; sevenlerimizin bizi kaybetme ihtimali karşısında hissettikleri farklı yaşamlardan, farklı sosyal koşullardan süzülen hikâyelerle ruhumuza nakşediliyor. Böyle zor zamanlarda, başka ihtimallerin önünün giderek kapandığı şartlarda Zweig’ın büyük savaşların karşısına koyduğu sıradan ve bir o kadar büyük duygular insan ruhunda açılan yaraları sarıp sarmalıyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : A Promise (2013)
.
Yönetmen : Patrice Leconte
Senaryo : Stefan Zweig, Jérôme Tonnerre, Patrice Leconte
.
Oyuncular : Jean-Louis Sbille – Hans, Toby Murray - Otto Hoffmeister, Shannon Tarbet – Anna, Christelle Cornil, Maggie Steed - Frau Hermann, Rebecca Hall - Lotte Hoffmeister, Richard Madden – Ludwig, Alan Rickman - Karl Hoffmeister,
.
Konu : Birinci Dünya savaşından önce Karl Hoffmeister'ın yanında çalışmak için işe başlayan Friederich, Hoffmeister'ın eşi Charlotte aşık olur. Aşık oldukları sırada Friederich iki yıllığına Meksika'ya gitmek zorunda kalır. Peki aşklarına mesafe engel olacak mıydı?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder