Sayfalar

Amok (1993)


Kitap : Amok Koşucusu
Yazar : Stefan Zweig
Yayınevi : İş Bankası Kültür Yayınları
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 64
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Amok
Writer : Stefan Zweig
Publisher : Graphic Books
Publish Date : 1949
Pages: 144
Dimensions: 5.7 x 0.5 x 8.1 inches
.
.
Konu: Amok Koşucusu doktor olarak yardıma ihtiyaç duyan bir insana el uzatmanın vicdani yükümlülüğüyle kendi karmaşık duyguları arasında sıkışıp kalan bir adamın hikâyesidir. Hollanda Doğu Hint Adaları'nda görev yapan bir doktor, dara düşüp kendisine başvuran çok zengin bir kadının "yardım" talebini geri çevirir. Zira kadının mağrur ve hesapçı tavrı karşısında büyük bir öfkeye kapılmış, gururuna yenik düşmüştür. Ancak söz konusu olan insan hayatıdır. Kısa süre içinde pişmanlığın pençesine düşer. Kadına yardım etmeyi saplantı haline getiren doktor, Malezya halkında rastlanan bir nevi öldürücü delilik olan hummanın, amokun etkisi altına girer. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Amok (1993)
.
Yönetmen : Joël Farges
Senaryo : Joël Farges,  Catherine Foussadier, Dominique Rousset, Stefan Zweig
.
Oyuncular : Fanny Ardant – Elle, Andrzej Seweryn – Steiner, Bernard Le Coq - Gezgin, Joaquim de Almeida - Aşık, Sonja Kirchberger - Metres Munich, Henrique Viana - Cerrah, António Vitorino D'Almeida - Vali, Joachim Wormsdorf - Koca, Anang Desai - Şoför,
.
Konu: 1939'da, bir karnaval, uzaktaki bir Portekiz ticaret merkezinin güneşli sokaklarında dolaşır. Sağır edici gürültünün ortasında, bir şişeyi tutan yalnız bir adam, kasaba içinde yükselen maskeli dansçıların yoğunluğundan kurtulmaya çalışır.
Bir caddenin köşesini döner ve geçen bir cenaze törenini dalgınca izler. Çiçeklerle donanmış, tabut Goa'yı Hindistan'ın güneyinde büyük bir nakliye limanı olan Cochin ile bağlayan tekne üzerine yüklenir. Adam derin umutsuzluk içinde, üst güvertede toplanan Hintlilerin kalabalığına karışıyor. Akşam, gemi Avrupa'ya dönüş yolculuğunda güvertede gördüğü bir adama açılıyor.  Anlattığı trajik hikaye de kalbi kırık bir adamın yardım çığlığıdır adeta.
.
Film IMDB link : http://www.imdb.com/title/tt0106263/   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder