Sayfalar

Beyaz Kraliçe - The White Queen (2013)




Kitap : Beyaz Kraliçe
Yazar : Philippa Gregory
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 528
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The White Queen
Writer : Philippa Gregory
Publisher : Touchstone
Publish Date : 2013
Pages: 464
Dimensions: 5.2 x 1 x 8 inches
.
.
Konu: Plantagenet'ler İngiltere tahtı için sayısız savaşa girdi. Onlar, Tudor'lardan önce İngiltere'yi yöneten ve tahtta hak iddia eden hanedandı. Philippa Gregory, romanında gizli oyunlar ve mahrem öykülerle Plantagenet'lere yeniden hayat veriyor. Ailenin gizli kahramanlarını, boyun eğmez kadınları tanımaya Beyaz Kraliçe Elizabeth Woodville'le başlıyoruz.

Beyaz Kraliçe, genç Kral Edward'la gizlice evlenen, olağanüstü güzel ve hırslı bir kadının, Elizabeth Woodville'in öyküsünü anlatıyor. Sonradan taç giyerek kraliçe ünvanını alacak Elizabeth, ömrü boyunca ailesinin başarısı için mücadele ediyor. Ancak iki oğlunu, tarihçilerin yüzyıllardır çözümleyemediği esrarlı bir olayda kurban veriyor. Londra Kulesi'nde kaybolan prenslerin akıbeti bugün bile çözülememiş bir sır. Philippa Gregory, kendine özgü, nitelikli bakış açısıyla, İngiliz tarihindeki bu çözülmemiş gizemi, kusursuz bir araştırma ve benzeri olmayan kurgu yeteneğiyle gözler önüne seriyor.

İKİ PRENS TAHT İÇİN SAVAŞTI, KAZANAN BİR KADINDI.

Lancaster'lı Elizabeth Woodville kocası savaşta öldürülünce dul kalmıştı. Elizabeth'in dizginlenemez tutkusu ve annesinin büyüleri, York'lu Beyazgül Hanedanı'ndan IV. Edward'ın aklını başından alınca kısa bir süre içinde evlendiler. Fakat Elizabeth'in kocası Edward'ın tahtında huzurla oturduğu söylenemezdi. Çünkü tacını ele geçirmek isteyenler vardı. Çatışmalar, beklenmedik ihanetler ve cinayetler Edward'ın sevgili karısı, çocuklarının fedakar annesi, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in hayatına yön verecekti.

Philippa Gregory, Beyaz Kraliçe'de, güzelliği sayesinde kraliyet ailesine giren ve bu yeni hayatın gereklerini yerine getirmeye çalışırken, ailesini korumak için elinden geleni ardına koymayan bir kadının yükselişini anlatıyor.
.

Film : Beyaz Kraliçe - The White Queen (2013)
.
Yönetmen : Colin Teague, Jamie Payne, James Kent
Senaryo : Malcolm Campbell, Philippa Gregory
.
Oyuncular : Aneurin Barnard - Richard Duke of Gloucester, Rebecca Ferguson - Queen Elizabeth, Amanda Hale - Lady Margaret Beaufort, Faye Marsay - Anne Neville, Max Irons - King Edward, Ben Lamb - Anthony Rivers, Tom Mckay - Jasper Tudor, Juliet Aubrey - Countess of Warwick, David Oakes - George Duke of Clarence, Eleanor Tomlinson - Isabel Neville, Caroline Goodall - Duchess Cecily, Janet McTeer - Jacquetta Woodville, Eve Ponsonby - Mary Woodville, James Frain - Lord Warwick, Rupert Graves - Lord Thomas Stanley, Michael Maloney - Henry Stafford, Dean-Charles Chapman - Richard Grey, Ashley Charles - Thomas Grey, Leo Bill - Reginald Bray, Shaun Dooley - Sir Robert Brackenbury, Emily Berrington - Jane Shore, Michael Marcus - Henry Tudor, Freya Mavor - Princess Elizabeth, Frances Tomelty - Lady Beauchamp, Elinor Crawley - Princess Cecily, Oscar Kennedy - Henry Tudor, Pixie Davies - Princess Elizabeth, Veerle Baetens - Margaret of Anjou, Arthur Darvill - The Duke of Buckingham, Michael Jenn - Dr. Lewis, Robert Pugh - Baron Rivers, Madeleine Harris - Princess Margaret of York, Lizzy McInnerny - Lady Sutcliffe, Martin Turner - Archbishop
.
Konu : Film, 1464 yılında başlıyor. Tudor Hanedanlığı'nın hükümdarlığının henüz başlamadığı dönemler… York Hanedanlığı'nın da Lancaster Hanedanlığı'nın da tahtta gözü var. York'lardan genç ve yakışıklı IV. Edward tacı giyiyor. Ancak Edward, düşman aileden olan Elizabeth'e aşık olunca işler karışıyor.

The White Queen, aşk ve tutku, baştan çıkartma ve aldatma, ihanet ve cinayetin hikayesi. Birbirinden farklı 3 kadının bakış açısından bizlere sunuluyor: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort ve Anne Neville. Gücün peşindeki bu kadınlar, İngiltere tacı için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder